Današnja vremenska prognoza (26. avgust 2018. godine): Sa zapada stiže naoblačenje, moguće su i grmljavinske nepogode

 
 ≫ 
  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U danu pred nama, promena vremena, sa zapada stižu oblaci koji bi već u prepodnevnim satima na severozapadu Srbije mogli uslovljaviti kisu, tokom dana prosirice se i na ostale delove zemlje donoseći kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Južnije od Beograda moguće su i grmljavinke nepogode.

Vetar južnih pravaca biće u skretanju na jak severozapadni. Minimalna temperatura od 16 do 22°C, maksimalna dnevna od 21°C na severozapadu do 32°C na jugoistoku Srbije, krajem dana u svim predelima u osetnijem padu. 

U Beogradu u nedelju pre podne sunčano. Posle podne naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Jutarnja temperatura 22°C, maksimalna dnevna 29°C. Posle podne temperatura u osetnijem padu i krajem dana i tokom večeri biće oko 15°C.

U ponedeljak će u celoj Srbiji biti oblačno i osetno hladnije sa kišom i pljuskovima. Jedino će na krajnjem severu u severozapadu Srbije biti suvo. Krajem dana i tokom noći prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Maksimalna temperatura od 15°C na jugu i zapadu Srbije do 25°C na severu Vojvodine.

U utorak toplije, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, samo još tokom jutra na jugu i jugoistoku ponegde sa slabom kišom. Temperatura od 23 do 28°C. U sredu nakon vedrog i svežeg, ponegde i maglovitog jutra, tokom dana sunčano i toplo. Maksimalna temperatura od 26 do 30°C.

U Beogradu u ponedeljak oblačno i veoma sveže sa kišom i pljuskovima. Maksimalna temperatura do 18°C. Krajem dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U utorak toplije, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, temperatura do 26°C. U sredu nakon vedrog i svežeg jutra, tokom dana sunčano i toplo. Maksimalna temperatura 28°C.

Evropa:

U severnoj i centralnoj Evropi oblačno sa kišom, a obilni pljuskovi očekuju se u oblasti Jadrana, Panonske nizije i na Balkanskom poluostrvu. U ostalim predelima suvo i sunčano.

Na grčkom primorju i dalje tropski toplo. Duvaće slab do umeren južni vetar. Maksimalna dnevna od 27 do 34C.

Na crnogorskom primorju ne tako vedro, i njih danas čeka naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i grmljavinske oluje. Maksimalne  temperature  23 do 27C.

Na hrvatskom primorju oblačno i relativno sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvace pojacan juzni vetar narocito u Dalmaciji. Maksimalne  temperature  od 23 do 27C.

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA