Današnja vremenska prognoza (23. avgust 2018. godine): Sunčano i tropski toplo sa temperaturom do 35 stepeni (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 2

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima očekuje se razvoj oblačnosti, ponegde i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, a na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 14 do 22°C, maksimalna dnevna od 30 do 34°C.

U Beogradu i danas sunčano. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 30°C.

U Srbiji u petak i subotu veoma toplo, a maksimalna temperatura u većini predela biće uglavnom od 30 do 34°C. U petak posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, a na jugu i na zapadu Srbije i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, dok se u subotu posle podne očekuju ponegde i na severu Srbije. U nedelju i dalje sunčano i toplo, pre podne u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti u skretnju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. U ponedeljak oblačno i osetno hladnije sa kišom. Biće relativno sveže, maksimalna temperatura u većini predela oko 20°C. Tokom dana očekuje se prestanak padavina i razvedravanje.

U našem glavnom gradu do nedelje i dalje sunčano sa maksimalna temperatura oko 32°C. U nedelju posle podne i uveče naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti u skretnju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. Maksimalna temperatura biće oko 20°C.

U četvrtak u većem delu Evrope biće sunčano i toplo. Kiša se očekuje na severu i severozapadu kontinenta, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde na jugoistoku. Najhladnije biće u Skandinaviji sa temperaturom od 15 do 20°C. Najtoplije biće na jugu Evrope, temperatura i preko 35°C.

Na grčkom primorju se nastavlja serija vrelih letnjih dana. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 18 do 24°C, maksimalna dnevna od 30 do 36°C.

Na crnogorskom primorju i danas sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 22 do 24°C, maksimalna dnevna od 29 do 35°C.

Na hrvatskom primorju tropski toplo. Vetar slab do umeren, severoistočni i severozapadni. Minimalna temperatura od 20 do 24°C, maksimalna dnevna od 30 do 36°C.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu:

(Telegraf.rs/Sara Damnjanović)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA