Vremenska prognoza do kraja dana (31. jul 2018.) Pod uticajem ciklona sa Crnog mora nastavlja se sparno i nestabilno vreme (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

Obilne padavine koje su juče u popodnevnim satima zahvatile područje Kraljeva, poplavile su dvorišta u dva naselja, Beranovac i Jovac i to treći put za nedelju dana. Uzrok su odvodni kanali pored puta, koji nisu mogli da prime toliku količinu kiše.Zbog  obilnih padavina koje su pokrenule bujične vodotokove i eroziju zemljišta,  put Kraljevo- Goč za sada je zatvoren za saobraćaj.

Srbija će i danas biti pod uticajem ciklonske cirkulacije, tj. pod uticajem visinskog ciklona sa centrom iznad istoka Balkana i Crnog more. 

Do kraja dana očekuje nas promenljivo oblačno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.U južnim i istočnim predelima Srbije ima razvoja grmljavinskih oblaka sa lokalnim pljuskovima. Ponegde se očekuju grmljavinske oluje i obilni pljuskovi. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 25°C na jugu i istoku do 33°C na severu Srbije.

Vlažnosti vazduha i iznosi i preko 70 %, pa je osećaj sparine nepodnošljiv, a subjektivni osećaj je da je temperatura i do 40°C.

Narednih dana u Srbiji nastavlja se period veoma sparnog vremena. Do petka ce biti promenljivo oblačno, sparno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno i sa obilnijim padavinama. Na severu i u centralnom delu zemlje sa vise sunčanih intervala.

Temperatura bez bitnije promene, u većini mesta od 28 do 32 stepena.

U Beogradu vreme pogodno za boravak na otvorenom, trenutna temperatura 31C, vlažnost vazduha 58%, vetar duva 18km/h.

Sunčano i toplo / Photo by : Kristina Stojanović

 

U ostalim delovima Evrope pretežno sunčano, najtopliji gradovi su Berlin i Rim sa temperaturama preko 35 stepeni dok je u Atini i dalje nestabilna situacija sa obilnom kišom i pljuskovima.

U Argentini vlada pravo zimsko doba.Trenutna temperatura je 1 stepen a stanovnici Santa Kruza,pokrajine Argentine, koja se nalazi u južnom delu zemlje, narednih dana će uživati u pravim zimskim čarolijama.

Pogledajte video:

(Kristina Stojanović)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA