Gorica Mojović se švercovala u gradskom prevozu!

 
  • 0

Narodna poslanica uhvaćena bez karte u gradskom prevozu. Poslanici imaju pravo da se voze za džabe, navode u Bus plusu

Gorica Mojović, poslanica ZES-a, gotovo da je izbačena iz gradskog prevoza, jer kontrolor nije hteo da, umesto karte, prihvati njenu poslaničku legitimaciju.

Mojovićeva se na taj nemili događaj odmah požalila jednom kolegi, ali i generalnom sekretaru Veljku Odaloviću, od koga je tražila informaciju o tome da li poslanici i dalje mogu da se voze besplatno ili moraju da kupe "bus plus" kartice.

- Ispričala je da ju je jutros uhvatila kontrola i da nisu želeli da uvaže njenu legitimaciju. Zato je odmah otišla kod sekretara da se raspita o tome - prenosi Kurir. Poslanica je negodovala zbog kontrole, jer ju je bilo sramota od ostalih putnika u autobusu.

Podsetimo, narodni poslanici su dosad mogli besplatno da se voze svuda po gradu, ali i državi, što čak piše i u njihovim legitimacijama.

Mojovićeva je potvrdila da se kod Odalovića raspitivala o gradskom prevozu.

- Samo sam pitala sekretara da li i dalje imamo pravo da se vozimo besplatno ili moramo da kupimo "bus plus". Neka mi kažu, bolje da kupim, nego da se blamiram po prevozu. Stalno se vozim gradskim prevozom i neću svaki put da strepim da li će ući kontrola i da li će mi prihvatiti poslaničku legitimaciju - kaže ona.

Poslanica ZES-a je samo bila opomenuta, jer kontrolori u februaru nikome nisu naplaćivali kazne, koje staju 1500. dinara.

Iz "Bus plusa" kažu da poslanici imaju pravo na besplatan javni prevoz. 

- Da bi to pravo ostvarili, potrebno je da izvade personalizovanu "bus plus" karticu - navode oni.

(Telegraf.rs / Kurir)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA