OTKRIVAMO: Novi izgled autobusa zbog Bus Plus-a

 
  • 0

GSP Beograd je krenuo u obeležavanje vozila kako bi se putnicima olakšalo snalažanje povodom početka primene novih mera od 15. jula

Još 4 dana je preostalo do početka nove faze rada Bus Plus-a, u okviru koje će u gradskom prevozu biti uvedene nove mere kontrole, kao i ulaza i izlaza iz vozila javnog gradskog prevoza, a GSP Beograd je krenuo u obeležavanje vozila koje će biti na najfrekventnijim linijama.

Prednja i zadnja, ulazna vrata, biće prelepljena zelenom aplikacijom, dok će srednja vrata biti obeležena crvenom, "izlaznom" aplikacijom. Takođe, autobusi u kojima je predviđeno prisustvo stalne kontrole biće adekvatno obeleženi.

Podsetimo,  počevši od 15. jula biće uvedeni novi oblici kontrole na 12 najfrekventnijih punktova javnog prevoza, dok će u određenom broju označenih vozila biti prisutna stalna kontrola.

Nove mere predviđaju ulaz na prednja i zadnja vrata i izlaz na srednja, a uvođenje novih mera podrazumeva i to da će kontrolori koordinatori usmeravati putnike, pomagati im da nove mere prihvate i moliti sve putnike bez vozne karte da napuste vozilo.

Iako su mediji objavili da će kazne za nepoštovanje novih propisa biti čak 75.000 dinara, Željko Ožegović, član gradskog veća, je to demantovao.

(I. M.)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA