Kontrolori "Bus plusa" u novim uniformama

 
  • 0

Odluka o uvođenju kodeksa odevanja, od ponedeljka 18. juna, doneta je sa namerom da kontrolori postanu uočljiviji kako bi putnici redovno očitavali kartice za prevoz

Kontrolori "Bus plusa", počev od ponedeljka 18. juna ove godine, obavljaće kontrolu odeveni u polo majice sa prepoznatljivim "Bus plus" logotipom.

Jedino obeležje po kome su do sada građani Beograda mogli da prepoznaju kontrolore "Bus plusa" bili su aparati za proveru kartica.

Odluka o uvođenju uniforme doneta je sa namerom da kontrolori postanu uočljiviji, što će putnike podsećati na dužnost redovnog dopunjavanja i očitavanja "Bus plus" kartica, navedeno je u saopštenju.

Pripadnice lepšeg pola pregledaće ispravnost karata putnika u majicama svetlo plave boje, dok će muški kontrolori nositi teget majice. Za slučaj letnjih pljuskova obezbeđene su kišne kabanice.

"Bus plus" trenutno ima zaposlenih 370 kontrolora i kontrolorki, u odnosu 60 prema 40 odsto u korist muških kontrolora. Na terenu svakodnevno radi njih između 230 i 270. Svaki kontrolor u proseku dnevno pregleda vozne isprave 400 putnika, što na dnevnom nivou iznosi više od 100.000 pregleda.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA