BUS PLUS: Saznajte za koliko stiže autobus na stanicu

 
  • 0

Ukucajte *011*kod stanice# i dobićete informaciju koliko minuta je potrebno autobusu, tramvaju ili troli da stigne na vašu stanicu. Ova usluga za sada samo na linijama na linijama 7, 17, 23, 29 i 95

Nova SMS usluga u okviru "Bus Plus" projekta na linijama 7, 17, 23, 29, 95 znatno je smanjila gužve na stanicama. Sugrađanima je omogućeno da putem SMS-a besplatno saznaju za koliko će minuta doći autobus, tramvaj ili trolejbus.

Reporteri "Pressa" razgovarali su s građanima, koji su zdovoljni jer, kako kažu, mogu bolje da rasporede svoje vreme i ne moraju da trče na stanice.

- Nova SMS usluga omogućila mi je da brže stignem na fakultet, jer moram da menjam dva prevoza. Nekada sam stalno kasnila, a sada tačno znam kada treba da krenem od kuće - rekla je Miroslava Simić, student iz Beograda. Ona je pokazala telefon na kome je pisalo da će njen autobus doći u stanicu za četiri minuta i da je udaljen dve stanice od one na kojoj se ona nalazi.

Već prvog dana ovog probnog projekta na stanicama je većina sugrađana držala mobilne telefone u rukama, a gužvi skoro da nije ni bilo, pošto su putnici uglavnom stizali na svoj prevoz.

- Kao penzioneru, ova usluga mi mnogo znači. Bole me noge i ne mogu dugo da stojim. Zamolio sam unuku da me nauči da koristim ovu uslugu. Krećem iz kuće tek kada saznam da je prevoz blizu. Ne moram više da žurim - rekao je Živorad Obradović, a potom ušao u svoj prevoz koji je pristigao na stanicu.

Ovaj projekat uveden je na insistiranje građana, a ako se test dobro pokaže biće proširen na sve linije gradskog prevoza. Korišćenje je veoma jednostavno. Samo treba da ukucate *011*kod stanice# i dobijate informacije o broju stanica vozila koja tu saobraćaju i broj minuta u zagradi za gorepomenute linije.

Servis je besplatan, a do odstupanja može doći u slučaju velike gužve, pošto kompjuter šalje informacije na osnovu prosečnih međustaničnih intervala.

(Telegraf.rs / Izvor: Press)

 

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA