LUDA IDEJA: Njujorčanin snimio sekund svakog dana i spojio u film od 365 sekundi

 
  • 0

Sezar Kurijama snimao je svakog dana poslednjih 12 meseci po sekundu svojih svakodnevnih aktivnosti i od toga napravio šestominutni film

Sezar Kurijama iz Bruklina započeo je nesvakidašnji projekat na svoj trideseti rođendan - svakog dana je snimio po sekundu iz svog života i od toga napravio film od šest minuta.

U njemu se mogu videti raznorazni događaji koji su dotakli njegov život - od onih koji su od svetskog značaja, poput smrti Osame bin Ladena, do svakodnevnih banalnosti.

U filmu "Po sekundu dnevno - 30-a godina" (1 Second Everyday - Age 30) mogu se videti venčanje, sahrana, lepi trenuci sa porodicom i prijateljima, hrana, priroda.

- Nekoliko godina sam štedeo novac da bih mogao, kad napunim 30, celu tu godinu da živim, a da ne zarađujem. Proveo sam je radeći važne stvari za koje nikad pre nisam imao vremena - putovao sam, ostvarivao sam neke svoje ideje, bio sam sa porodicom - kaže Kurijama.

Ipak, Kurijama kaže da je bio primoran da napravi neke promene u svom svakodnevnom životu, kako bi video bio sve vreme zanimljiv.

- Ovaj projekat mi je pomogao da svakog dana tragam za stvarima koje vredi pamtiti. To je podsetnik da se treba probuditi i iskoristiti dan - rekao je Kurijama.

Ovo saznanje ga je podstaklo da projekat nastavi i da svakog dana, do kraja života snimi po tu jednu sekundu.

- Ako dočekam svoj osamdeseti rođendan, imaću petočasovni video koji sadrži pedest godina mog života - izračunao je kreativni Njujorčanin, inače poreklom iz Perua.

Kurijama, koji je u februaru napunio 31 godinu, planira da napravi aplikaciju za mobilni telefon koja će pomoći i drugima da naprave svoje filmove.

(J.G.)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA