Laktom po Bus plus aparatima!

 
  • 2

"Šverceri“ u gradskom prevozu našli način da izbegnu plaćanje vožnje – oštećuju aparate ili jednostavno lepe nalepnice preko njih, što onemogućava očitavanje kartica

"Šverceri“ u gradskom prevozu na sve načine pokušavaju da onesposobe Bus plus validatore, a najčešće to rade tako što laktom udare aparat ili na njega jednostavno zalepe neku nalepnicu, obično svog omiljenog fudbalskog kluba. Na taj način, očitavanje kartice postaje nemoguće.

Prema rečima očevidaca, u najvećem broju su srednjoškolci ti koji onesposobljavaju aparate.

Iz Bus plusa su za Telegraf.rs rekli da je, ipak, takvih slučajeva mnogo manje nego na početku, kada je dnevno oštećivano i do 40 validatora, dodajući da su u pitanju manji kvarovi koji se brzo otklanjaju.

Svakog čuda tri dana dosta. Valjda su se navikli na nov sistem, pa je sada mnogo manje onih koji oštećuju validatore – kažu iz Bus plusa.

Na pitanje da li bi masovnim onesposobljavanjem validatora bilo ugroženo funkcionisanje ovog načina "čekiranja" karata, rečeno nam je da su svi aparati osigurani, tako da su šanse da se ovaj sistem onemogući i teoretski male.

Za 60 dinara, koliko košta Bus plus karta u jednom pravcu, može se uplatiti jedan pristojan tiket u omiljenoj kladionici ili staklena flaša domaćeg piva. Za 120 dinara možete da birate da li ćete da kupite dve karte do škole i nazad ili pljeskavicu bez "egzotičnih“ priloga. A cena mesečne karte za srednjoškolce je već pozamašan kapital kojim se mogu pokriti i neki veći prohtevi. Možda zato srednjoškolci u Beogradu odbijaju da džeparac troše na karte za prevoz. Ili je ipak u pitanju samo mladalački bunt.

(J. G.)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja_bi_te_bitange_vesao_da_vise_kao_plakati

    9. mart 2012 | 01:08

    A mozda nemaju para za leb a ne za puls asfalta

  • Gojko

    8. mart 2012 | 02:46

    Nije to nikakav mladalački bunt, nego neobuzdani bes generacije kretena koja misli da je nedodirljiva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA