Prabaka koja danas proslavlja svoj 25. rođendan

 
  • 0

Margaret Ver je najstarija osoba u Velikoj Britaniji, koja slavi rođendan svake prestupne godine

Dvadeset i peti rođendan je uvek označavan kao prekretnica, trenutak kada se pred čoveka stavljaju odgovornosti, a posebno je značajan ako vam ga čestita bitna ličnost poput britanske kraljice!

Margaret Ver je dobila čestitku od Kraljice, jer danas slavi svoj 25. rođendan. Mada, ne izgleda baš kao dvedesetpetogodišnjakinja, ali i to je jasno jer gospođa Ver ima 100 godina!

Ona je najstarija osoba u Velikoj Britaniji koja slavi rođendan svake prestupne godine. Margaret je majka troje dece, ima petoro unučadi i sedmoro praunučadi. Za danas planira da ih sve okupi i da zajedno proslave ovaj veliki dan.

Svakog dana Margaret se budi u 7,30 časova i ide u šetnju. Čak je i radila do svoje 80. godine. Njena ćerka Silvija (72) je izjavila da ni jedan stogodišnjak neće biti na rođendanu njene majke.

- Moja mama je i dalje aktivna. Svaki dan ide u šetnju, dva puta nedeljno igra igre na sreću. Sa svojih 80 je radila u prodavnici. Nadam se da je dugovečnost nasledna - kaže Silvija.

Margaret je rođena u Hempširu. Sa 14 godina je napustila školu i počela da radi u prodavnici brze hrane. Udala se sa 22. Muž Džon je poživeo do svoje 78. godine. Umro je nedugo posle njihove proslave zlatne svadbe.

Margaret se ne seća dobro Prvog svetskog rata, ali je Drugi dobro zapamtila. Muž joj je radio na aerodromu Sautempton, a oni su živeli u blizini. Kaže da joj se kuća dobro drmala kada je aerodrom bombardovan.

Margaret kaže da je imala dobar i težak život i, da može da nešto promeni u životu, ona ne bi ni sekud izmenila.

(N. Ilić / Telegraf.rs)

Video: 80 godina od oslobođenja Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA