Robert Fico tvrdi da je preživeo još jedan pokušaj atentata: Slovački premijer ponovo bio na meti?

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Slovački premijer Robert Fico, koji je zadobio teške povrede u pokušaju atentata 15. maja, otkrio je da je od tada doživeo još jedan blizak susret sa smrću.

"Pokušaji ataka na moj život se nastavljaju", izjavio je premijer, prenosi News.Az pozivajući se na strane medije.

Početkom oktobra, na javnom događaju povodom obeležavanja 80. godišnjice ofanzivne operacije Crvene armije u Karpatsko-Dukli na istoku Slovačke, gde je bio prisutan i Fico, uhapšen je naoružani muškarac.

Fico je o ovom događaju pričao u intervjuu za češki Standard, u kom je izjavio da je na meti zbog svog pogleda na rat u Ukrajini, te dodajući da je obezbeđenje otkrilo napunjen pištolj tokom rutinske provere dok je muškarac pokušavao da uđe na događaj.

Napad 15. maja izveo je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koji je nekoliko puta pucao na Fica u zapadnom slovačkom gradu Handlova. Premijer je podvrgnut operaciji i vratio se na posao u julu.

Kao odgovor na pokušaj atentata, Slovačka je pojačala mere bezbednosti za vladine zvaničnike, političare i velike medijske kuće. Napadač je optužen za pokušaj ubistva, trenutno je u pritvoru i čeka suđenje, a tužioci se zalažu da se napad klasifikuje kao akt terorizma.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak namerno potencijalnog izazivanja sudara na autoputu: Zbog ovakvih stvari se gine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA