Umro monstrum iz Diseldorfa: U Evropi se ljudima još diže kosa na glavi na pomen ovog imena

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Umro je Volfgang Abel (64) monstrum koji je, zajedno s Markom Furlanom, bio osuđen zbog 15 ubistava izvršenih između 1977. i 1984. godine, koja su bila potpisana neonacističkom oznakom "Ludvig", po kojima je ovaj tandem dobio nadimao "Ludvig ubice".

Ubistva su se desila u italijanskim regionima Veneto i Lombardija, kao i u Bavarskoj.

Rođen u Dizeldoru 1959. godine, Abel je u septembru 2021. bio je hospitalizovan u teškom stanju u bolnici Borgo Trento u Veroni nakon što ga je zadesila iznenadna zdravstvena kriza. Pre nego [to je yavr[io u bolnicu pronašla ga je negovateljica njegove majke u njegovom domu u Monte Riku di Arbicano, u opštini Negrar kod Verone. U padu je zadobio povredu glave i pao u komu, u kojoj je proveo poslednje tri godine.

Smrt je, prema saznanjima italijanskih medija, nastupila pre nekoliko dana na odeljenju za vegetativna stanja u bolnici "Sacro Cuore Don Calabria" u Negraru, gde je bio hospitalizovan, a da se nikada nije probudio.

Abel je odslužio 32 godine između zatvora i kućnog pritvora, a oslobođen je 2016. godine.

On je tvrdio da je nevin.

Priča o serijskim ubicama "Ludvig"

Abel je bio jedan od dvojice članova grupe "Ludvig," koja je širila smrt – 15 ubistava – između 1977. i 1984. godine.

Dvojac se prvi put javio u decembru 1980, poslavši pismo listu Il Gazzettino iz Venecije, napisano runskim pismom, potpisano svastikom iznad koje je stajao orao i natpis "Gott mit uns" (Bog sa nama), preuzimajući odgovornost za tri ubistva u Venetu između 1977. i 1979. godine - Gurina Spinelija (30), nomada koji je spaljen živ s dva Molotovljeva koktela u svom automobilu u Veroni; konobara Lućana Stefanata (44) iz Padove, homoseksualca koji je pretučen i nasmrt izboden; te Venecijanca Klaudija Kostu (22), zavisnika od droge koji je izboden u Veneciji.

Abel i Furlan – koji su negirali sve optužbe – uhapšeni su tek četiri godine kasnije, 4. marta 1984. u mestu Kastiljone dele Stiviere.

Pokušali su da zapale diskoteku Melamara, gde je 300 mladih uživalo u muzici.

Dok je vatra već zahvatala tepih u diskoteci, zaustavili su ih s dva kanistera benzina od po 20-25 litara.

Furlan i Abel su poticali iz bogatih porodica u Veroni; u oznaci "Ludvig" spojili su mešavinu neonacističke ideologije i mržnje prema različitima, marginalizovanima – ljudima koji su, u njihovim očima, krivi što nisu "normalni."

(Telegraf.rs)

Video: Pored njega vam alarm nije potreban: Papagaj peva od rane zore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA