Mladić se ubio zbog loše operacije u Turskoj: Otišao na presađivanje brade, operisao ga lažni hirurg

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Matje Viger Latur iz Francuske ubio se posle neuspešnog presađivanja brade u Istanbulu, koju je navodno izveo agent za nekretnine koji se predstavljao kao hirurg.

Ovaj 24-godišnji student poslovne administracije otputovao je u Tursku u martu da obavi transplantaciju, koja ga je koštala 1.300 evra, što je petoduplo manje nego u Francuskoj, ne sluteći da će cela operacija rezultirati pravom katastrofom.

Međutim, operacija je imala katastrofalne rezultate, sa 1.000 izgubljenih transplantata i još 4.000 prebačenih sa njegove glave na lice. Rezultat je bila nepravilna brada koja je rasla pod neobičnim uglovima, dajući njegovom licu neobičan izgled koji je, kako je rekao njegov otac, podsećao na "ježa", piše Daily mail.

Mladić je takođe zadobio opekotine i intenzivne tegobe koje mu nisu dale ni da spava. Kako je kasnije otkrio da osoba koja je izvršila operaciju nije bio specijalizovani hirurg već agent za nekretnine, što ga je šokiralo.

Mathieu Viger Latour Foto: Facebook

Ova pogrešna procedura izazvala je Latouru mnoge psihološke probleme i dala mu dismorfni poremećaj – poremećaj u kojem ljudi postaju opsednuti nesavršenostima svog izgleda.

Uprkos pokušaju belgijskog specijaliste da popravi štetu, ustanovljeno je da Laturov skalp neće moći da povrati svoje normalno stanje.

Mathieu Viger Latour Foto: Facebook

Tri meseca nakon operacije, Latur je doneo odluku da izvrši samoubistvo.

Njegov otac, shrvan tragičnim razvojem događaja, sada vodi kampanju za podizanje svesti javnosti o opasnostima "zdravstvenog turizma".

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA