Britanski poslanik nokautirao čoveka na ulici: Ekspresno izbačen iz stranke

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Majk Ejmsberi, poslanik, izbačen je iz Laburističke stranke pošto je udario muškarca na ulici, što je zabeležila nadzorna kamera.

"Majk Ejmsberi pomaže policiji u Češiru u istrazi nakon incidenta koji se dogodio u petak uveče. Dok je istraga u toku, Ejmsberi je administrativno suspendovan iz članstva u Laburističkoj stranci", izjavio je portparol Laburističke stranke.

Novi snimak, objavljen u nedelju poslepodne, prikazuje poslanika iz Rankorna i Helsbija kako udara muškarca, koji potom pada na zemlju, pre nego što ga je još nekoliko puta udario. Troje prolaznika zatim je prišlo i intervenisalo između dvojice muškaraca.

"55-godišnji muškarac ispitan je u policiji u vezi s ovim incidentom. Naknadno je pušten dok traje dalja istraga", kratko su rekli iz policije.

"Majk Ejmsberi mora da odgovori na pitanja o svom ponašanju i ispravno je da se to temeljno istraži", rekao je portparol Konzervativne stranke.

Osećao se ugroženo

Prvi snimak, koja se prekjuče proširio društvenim mrežama, prikazuje Ejmsberija kako viče na muškarca koji leži na zemlji, govoreći: "Nikad više nećeš da mi pretiš."

Ejmsberi je pokazao prema muškarcu i dodao: "Da, ja sam poslanik, da, to sam ja, i nikad više nećeš pretiti poslaniku, zar ne?"

Ejmsberi je rekao da se osećao "ugroženim na ulici nakon večernjeg izlaska s prijateljima" pa je dodao da je "sam kontaktirao policiju u Češiru kako bi prijavio šta se dogodilo tokom ovog incidenta".

"Ne bih dalje javno komentarisao, ali ću, naravno, sarađivati s policijom ako bude potrebno", dodao je.

Policija je ranije izjavila da su službenici pozvani u subotu u 2.48 zbog dojave o napadu na Mejn stritu u Frodšamu.

Laburistička stranka je prethodno izjavila kako je svesna incidenta i da će Ejmsberi, koji je poslanik od 2017. godine, "sarađivati u istrazi" koju sprovodi policija.

(Telegraf.rs / Index)

Video: Brutalna masovna tuča u centru grada: Prebijena dvojica maloletnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA