Ajatolah nakon napada na Iran povukao šok potez: Otvorio nalog na X i poslao misterioznu poruku na hebrejskom

 
Z. K.
Z. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnej otvorio je nalog na društvenoj mreži X na hebrejskom jeziku nakon izraelskih vazdušnih napada na Iran.

Ajatolah je odmah objavio i prvi post na hebrejskom jeziku.

- U ime Alaha milostivog i samilosnog - citirao je Hamnej suru iz Kurana.

Izrael je rano jutros, podsetimo, podigao 100 borbenih aviona i gađao vojne objekte u tri iranska regiona, uključujući i Teheran, a Iran je zatražio hitan sastanak Saveta bezbednosti i zadržao pravo da se osveti za napad.

- Islamska Republika Iran u skladu sa principima sadržanim u Povelji Ujedinjenih nacija i u skladu sa međunarodnim pravom zadržava neotuđivo pravo na zakonit i legitiman odgovor na ove zločinačke napade u odgovarajućem trenutku - navodi se u pismu iranskog stalnog predstavnika u UN Amira Saida Iravanija kojim se obratio predsedavajućem Saveta bezbednosti i generalnom sekretaru svetske organizacije Antoniju Guterešu.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su prethodno da su izvele udare na vojne ciljeve u Iranu kao odgovor na napade na jevrejsku državu 1. oktobra.

(Telegraf.rs)

Video: "Teheran potpuno spreman za svaku odmazdu": Oglašavanje iz Irana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA