Predsednik Srbije otkrio šta mu je Putin rekao o velikom napadu Ukrajinaca: Izlanuo moguće scenarije

 
S. Ž.
S. Ž.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 35

Vučić: Razmatraćemo našu politiku u slučaju pobede Haris, odnosno Trampa

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sledeće nedelje organizovati sastanak na kojem će se razmatrati politika Srbije u slučaju pobede republikanskog, odnosno demokratskog predsedničkog kandidata u SAD - Donalda Trampa i Kamale Haris. On se dotakao i Putina, gde je rekao kako mu je ruski predsednik otkrio šta misli o napadu na Kursk.

"Mi sad imamo dve nepoznate koje dolaze iz SAD. Jednu manje nepoznatu i jednu više nepoznatu. Većina građana Srbije navija za Trampa, ali iz emotivnih, ne racionalnih razloga. To ne govori loše o nama, ali onaj ko se bavi politikom i donošenjem odluka ne može time da se rukovodi", rekao je Vučić za TV Prva.

On je istakao da su oba predsednička kandidata imala izvanrednu kampanju u poslednjih sedam dana.

"Kamala se trudi da izvuče žensko biračko telo, da ostavimo po strani sve rasne, nacionalne i druge razlike. Tramp hoće što više muškaraca da izvuče, da bi glasali za njega i da bi osigurao pobedu", rekao je on.

Govoreći o ratu u Ukrajini, predsednik navodi da i zapad i Rusija žele pobedu, ali da bi on najviše voleo da se rat okonča.

"Da bude kako je Tramp rekao, ako on dođe na vlast, da će završiti taj rat pre nego što stupi na dužnost", naveo je Vučić.

Dodaje da nema sumnje da Tramp ima uticaj na predsednika Ukrajine.

"Zelenski će morati da posluša Trampa, ukoliko on pobedi", ocenio je Vučić.

On je preneo da mu je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao da je najveća greška ukrajinskih snaga napad na Kursk.

"Na Zapadu su vrlo ozbiljni stratezi i pametni ljudi, oni znaju da je to greška i u psihološkom i u svakom drugom smislu i zato razmišljaju o perimetru od 200-300 kilometara od ukrajinske granice da tuku skladišta municije i sve drugo što pripada Rusiji. To znaju i Rusi", rekao je Vučić i dodao da ruske snage ne garantuju blagu reakciju.

Predsednik Srbije ističe da ruski odgovor može biti udarac na teritoriju Ukrajine, korišćenje nove vrste naoružanja ili udar na treću teritoriju.

"Zato sam zabrinut. Sve ono što sam govorio, nažalost, se ispostavilo kao tačno. I molim ih sve, razmislite ljudi, napravite mir", poručio je Vučić.

Dodao je da Rusi imaju iskustvo Srba iz Krajine sa Hrvatskom i da zato neće prihvatiti primirje bez ikakvih zaključaka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    26. oktobar 2024 | 12:31

    Srbija ostaje dosledna u svojim stavovima bez obzira na to ko će pobediti na izborima u Americi.

  • Karolina

    26. oktobar 2024 | 12:31

    Srbija će i ubuduće nastaviti da vodi politiku mira i stabilnosti sa svima uz očuvanje prijateljstva.

  • Marko

    26. oktobar 2024 | 12:23

    Taj rat nikome ništa dobro i korisno neće doneti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA