Severna Koreja: Slanje trupa u Ukrajinu bilo bi u skladu sa međunarodnim pravom

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je danas da neće potvrditi medijske izveštaje o slanju pripadnika vojske te zemlje kao pomoć Rusiji u ratu u Ukrajini, ali da bi takvi koraci, da su preduzeti, bili u skladu sa međunarodnim pravom.

Prethodno je izaslanik Pjongjanga u UN odbacio takve tvrdnje.

"Da je Severna Koreja preduzela takve korake, oni bi bili u skladu sa međunarodnim normama, uprkos mogućim pokušajima drugih da ih prikažu kao nezakonite", rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Kim Džong Gju, javila je državna novinska agencija KCNA.

Kako je preneo Rojters, saopštenje je usledilo nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin odbio da demantuje izveštaje o severnokorejskim vojnicima u ruskim trupama, koji su došli iz vlada Ukrajine, Južne Koreje, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Walter

    25. oktobar 2024 | 15:45

    Apsurd je da ministar države u kojoj građani jedva da imaju ikakva prava priča o međunarodnome pravu. S. Koreju niko nije napao i njeno direktni uplitanje u rat na jednoj strani je kršenje međunarodnoga prava. S.Koreja postaje strana u sukobu i pravično bi bilo da i nju neko klepi po ušima.

  • @@@

    25. oktobar 2024 | 16:07

    u danasnjem svetu SK je najgori primer zloupotrebe i prava i socijalizma. porodica Kim se na krilima komunizma docepala vlasti ali je drzavu pretvorila prakticno u naslednu monarhiju. potrebe obicnih ljudi su potpuno podredili sebi. zlo je i naopako da oni drze bilo kme prodike o pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA