Dečak iz parka nestao pre 36 godina, svedok se sada oglasio o beloj škodi: "Hteli su i mog brata da otmu"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Lubko Bednar (5) iz Puhova, u Češkoj, nestao je pod misterioznim okolnostima još pre 36 godina, a gradom je počela da se širi legenda o beloj škodi.

Beli automobil bio je znak da postoji mogućnost da decu otima čovek koji upravlja vozilom te boje, a godinama kasnije, o slučaju je progovorio jedan svedok.

Plavooki dečak je imao samo pet godina kada je netragom nestao. Tog kobnog dana igrao se sa starijim bratom u parku u Povaškoj Bistrici. Na poziv majke da uđu u kuću, oglasio se samo stariji brat. Rekao je da je Luboš otišao negde "iza ugla".

Od tada mu nema ni traga...

Policija je pretraživala svaki metar igrališta, šahte, gradilišta i kanale. Pas kojeg su detektivi poslali je pronašao jedan trag koji je pripadao dečaku. Našao ga je na trotoaru koji vodi do igrališta.

Od tada kruži legneda o automobilu koji otima decu.

"Tada su pokušali da kidnapuju i mog brata, kada je kao mali išao sa treninga. Pratila ga je bela "škoda favorit", vozač ga je blokirao kod stambenog bloka. Na sreću, utrčao je u ulaz i zalupio vrata za sobom. Automobil ga je još dugo čekao na ulazu", rekao je svedok, piše blesk.cz.

Od tada, prema njegovim rečima, svaki automobil te marke ju je plašio.

Nikada nije potvrđeno šta se sa dečakom desilo, ali je u avgustu 1988. godine nestalo još troje ljudi. Pevačica Pavlina Braunova (23), Lenka Mužikova (18) i Ilona Vavržikova (19).

Pavlina je nestala 6. avgusta kada je krenula na test.

Druge dve devojke su nestale na benzinskoj pumpi u Plzenu, gde su navodno ušle u nepoznati, kako su preneli, kamion.

Kasnije je bilo reči da je devojke otela osoba koja upravlja sanitetskim crnim vozilmo. To vozilo je inače viđeno da "patrolira" Češkom i otima ljude.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA