"Sara je nosila maramu da bi prekrila modrice": Potresno svedočenje komšije na suđenju ocu devojčice (10)

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Komšinica Sare Šarif koju su brutalno ubila tri člana njene porodice rekla je na suđenju da nikada nije videla devojčicu kako se smeje.

"Rekli su mi da su je u školi martretirali jer je nosila hidžab i da su je zbog toga školovali kod kuće. Svaki put Kada sam je videla nosila je hidžab i to samo ona u celoj porodici", ispričala je komšinica.

Ona je takođe rekla da je često pričala sa Sarinim rođacima.

"Uvek su delovali vrlo lepo obučeno i pametno", prisetila se ona.

Kazala je da je Saru poslednji put videla na rođendanskoj zabavi u devojčicinom dvorištu 23. jula prošle godine.

"Uvek mi je na neki čudan način delovala odvojeno od ostatka porodice.

Drugi komšija koji je takođe svedočio rekao je da je u aprilu prošle godine video Saru sa modricama na licu i ispod oka.

"Sara je nosila maramu ne da sakrije kosu, već modrice. Nosila ju je jako nisko, gotovo da joj je celo čelo bilo prekriveno", rekao je on.

Mala Sara Šarif (10) koja je umrla nakon kampanje zlostavljanje od strane oca, maćehe i ujaka, imala je više do 70 novih spoljašnjih povreda kada je njeno telo pronađeno, rečeno je na sudu.

Sara je takođe pronađena sa unutrašnjim povredama i ranama zadobijenim pre napada koji je doveo do njene smrti u porodičnoj kući u Vokingu, u Sariju, prošle godine, rečeno je na sudu.

Zadobila je ubodne rane, opekotine, modrice i ogrebotine, a obdukcijom je utvrđeno da je Sara imala "verovatne tragove ljudskog ugriza", opekotine izazvanu peglom i od vruće vode.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA