Sin snimao majku kako zavodi španskog kralja Huana Karlosa: Ucenila ga je za 3 miliona

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Šokantne fotografije bivše ljubavnice španskog kralja Huana Karlosa otkrivene su prvi put.

Njih je objavio sin bivše ljubavnice španskog kralja i na njima ona navodno pokušavala da zavede Huana Karlosa s ciljem da ga ucenjuje, preneo je "Dailymail".

Fotograf Anhel Kristo tvrdi da ga je njegova majka, glumica i TV voditeljka Barbara Rej, nagovorila da učestvuje u ovom ucenjivačkom planu još 1994. Taj skandal su potom zataškale španske bezbednosne službe.

Prema Kristovom svedočenju, Rej je tadašnjeg kralja Huana Karlosa, koji je još bio u braku s kraljicom Sofijom, pozvala u svoju porodičnu kuću jednog sunčanog popodneva. Za kralja je spremila paelju, plivala s njim u bazenu i na kraju ga zavela.

Fotografije prikazuju Rej i sada 86-godišnjeg Karlosa, koji je abdicirao pre 10 godina, kako se ljube i grle na njenoj terasi, kao i trenutke kada mu Rej sipa vino pre nego što su otišli u unutrašnjost kuće.

"Imao sam samo 13 godina, ali sam znao da rukujem foto-aparatom. Moja majka mi je rekla: ‘Šteta što si premlad da mi pomogneš s ovim. Ne bi mogao, zar ne?’ Nije prestajala dok nisam rekao ‘Da, uradiću to’. Manipulisala je samnom", rekao je Kristo, ističući da smatra kako je to bio oblik zlostavljanja.

Mladi Kristo bio je sakriven u susednoj kući s pogledom na terasu i snimio je fotografije. Nakon toga, Kristo je razvio kopije snimka za svoju majku. Iako je znao da to što radi nije ispravno, želeo je da pomogne majci koja se suočavala s ozbiljnim finansijskim problemima.

Prema navodima, Rej je manipulisala španskom tajnom službom i iznudila od nje oko 3 miliona funti. Novac joj je isplaćivan u ratama, pri čemu je prva isporučena u sportskoj torbi koju su doneli agenti tajne službe.

Država je kasnije pristala da joj isplaćuje 250.000 funti godišnje tokom jedne decenije. Iako je bila u obavezi da uništi sve kopije fotografija i video-snimaka, Rej je neke od njih sakrila u sefu ispod očeve fotelje u svom rodnom mestu Totana, kao i u trezoru jedne banke u Luksemburgu.

Anhel je prošlog meseca prodao neke od fotografija holandskom magazinu za "veoma skromnu sumu". Objavljeni su i snimci telefonskih razgovora između Barbare Rej i kralja Huana Karlosa, koji su otkrili da je kralj s njom delio intimne detalje o svom braku s kraljicom Sofijom.

U razgovoru iz sredine devedesetih, Karlos je priznao:

"Nemamo porodični život. Između tebe i mene, sebično govoreći, ovo je za mene veoma udobno jer kraljica savršeno obavlja svoje dužnosti. I uz sve to, trpi ovu situaciju i ne odlazi s drugim muškarcima".

U drugom razgovoru s prijateljem, Barbara Rej je otkrila:

"Bili smo zajedno više od četiri godine pre mog braka, a potom ponovo nakon mog razvoda 1989. godine".

Iako o aferi s kraljem nikada nije javno govorila, Barbara Rej je nekoliko puta izjavila da je imala "vezu s visokim državnim zvaničnikom".

Njen sin tvrdi da je koristila svoju prošlu vezu s kraljem da bi se oporavila nakon turbulentnog razvoda sa svojim suprugom, Anhelovim ocem.

On je takođe otkrio da mu je majka naložila da snimi fotografije njenog seksualnog odnosa sa njenim tadašnjim dečkom, Frankom Franesom, kako bi ih prodala španskim novinama.

"Neobično je gledati svoju majku s drugim muškarcem", rekao je Anhel.

Nakon što je afera izašla na videlo, španski mediji su priznali da su bili svesni njenog postojanja, ali su odlučili da ništa ne objavljuju kako ne bi uvredili kraljevsku porodicu.

U to vreme, Španija je tek 20 godina bila demokratija, a Huan Karlos je bio simbol moderne Španije, predstavljajući otklon od diktature Fransiska Franka.

Od tada, Huan Karlos se suočio s nizom skandala. Abdicirao je s prestola 2014. godine, kada su finansijski skandali i glasine o neverstvu postali nepodnošljivi, te se preselio u Dubai. Zbog još jednog finansijskog skandala, lišen je godišnje stipendije od 200.000 evra koju je dobijao od kraljevske porodice.

Barbara Rej, Huan Karlos i španska kraljevska kuća odbili su da komentarišu ove događaje.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp se sastao sa kraljicom, pa je usledilo "neobično rukovanje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA