Ukrajinski dronovi imaju nove mete u Rusiji: Sada gađaju destilerije za proizvodnju alkohola

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Ukrajinski dronovi imaju nove mete za gađanje u Rusiji, a nakon što su napadali aerodrome, naftna postrojenja i fabrike za proizvodnju naoružanja.

Ukrajina je u utorak rano ujutru dronovima napala destilerije za proizvodnju alkohola duboko unutar Rusije, preneo je portal "Business insider".

Guverner Tulske oblasti, Dmitrij Miljajev, izjavio je da su dronovi pogodili destilerije u Jefremovu i Lužlovskom. Guverner Tambovske oblasti, Maksim Jegorov, saopštio je da su dronovi napali preduzeće "Biokhim" u Raskozovu, oko 463 kilometra jugoistočno od Moskve, izazvavši požar.

Ovi napadi su u skladu sa ukrajinskom taktikom korišćenja dronova za udare daleko iza ruskih granica. Međutim, izbor meta je neuobičajen - obično su na udaru do sada bili vojni objekti, skladišta goriva ili mete koje predstavljaju simbol ruske moći poput Kremlja.

Jedan ukrajinski zvaničnik je rekao da je ovaj napad takođe imao vojni značaj, tvrdeći da se ove destilerije koriste za proizvodnju goriva i eksploziva.

Ruski zvaničnici su izjavili da u ovim napadima nije bilo žrtava. Fotografije koje su kružile internetom prikazuju posledice napada u Jefremovu, uključujući požare u blizini destilerije, na postrojenju za proizvodnju sintetičke gume i u elektrani.

Neki posmatrači su šaljivo komentarisali da će ovi napadi narušiti moral u Rusiji ometanjem proizvodnje votke.

„Uništi votku, uništi Rusiju. Jednostavno,“ napisao je analitičar Ian Garner na mreži Iks, bivšem Tviteru.

Iako se u ovim postrojenjima proizvodi alkohol, portal "Business Insider" nije pronašao dokaze da se radi o piću koje je namenjeno za konzumiranje ljudi.

Andrij Kovalenko, šef Centra za borbu protiv dezinformacija pri Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, ponudio je ozbiljnije objašnjenje putem Telegrama. On je rekao da su destilerije korišćene za proizvodnju eksploziva i goriva za ratne potrebe Rusije.

"Ovo su sve vojni objekti, iako su prikriveni da izgledaju kao nešto drugo", naveo je Kovalenko.

Prema podacima sa sajta kompanije "Biokhim", preduzeće proizvodi etil-alkohol i proizvode "strateškog značaja za rusku državu", izvestio je Rojters.

Ovi napadi usledili su nakon što je Ukrajina u subotu dronovima gađala industrijske objekte povezane sa ruskom vojskom u Dzeržinsku, u oblasti Nižnji Novgorod.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgledaju aktuelne borbe u Ukrajini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejo

    25. oktobar 2024 | 12:41

    De ludaci udaraju tamo gde Ruse najviše boli! Osveta će biti stravična. Kao Izraelci za otmicu. Savet: Kupujte akcije Takova. Votka Baltik će biti jača i traženija od iranskih dronova.

  • Boža zemunac

    25. oktobar 2024 | 11:53

    E tek su sada nadrljali od Rusa.

  • Hogar

    25. oktobar 2024 | 11:59

    IOVAKO SU GOTOVI...SAD NECE BITI ZIVOG UKRAJINCA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA