Teške optužbe protiv Donalda Trampa: Bivša manekenka tvrdi da ju je napastvovao, upoznala ga preko Epstajna

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 4

Bivši američki predsednik Donald Tramp suočava se sa ozbiljnim optužbama za seksualno zlostavljanje manekenke koju je navodno upoznao preko Džefrija Epstajna.

Prema pisanju uglednog lista Guardian, sve se dogodilo tokom devedesetih, u Trampovoj kuli u Njujorku. Bivša manekenka Stejsi Vilijams kaže da je kod Trampa otišla na poziv Džefrija Epstajna.

Stejsi Vilijams, koja je radila kao profesionalna manekenka 90-ih, kaže da je Trampa upoznatal 1992. godine na jednoj božićnoj žurki, te da ih je upoznao Epstajn za kojeg je verovala da je dobar prijatelj sa Trampom koji je u to vreme i dalje poslovao sa nekretninama. Vilijamsova kaže da je Epstajn bio zainteresovan za nju i da su se povremeno zabavljali nekoliko meseci.

"Bilo mi je jasno da su Donald i on stvarno dobri prijatelji, dosta vremena su provodili zajedno", rekla je Vilijams.

Navodni Trampov napad dogodio se nekoliko meseci kasnije, u kasnu zimu ili rano proleće 1993. godine, kada je Epstajn tokom šetnje predložio da on i Vilijams svrate da posete Trampa u Trampovu kulu. Podsetimo, Epstajn je kasnije osuđen za seksualne delikte i ubio se u zatvoru 2019.

Vilijamsova tvrdi da ju je tada, kada je otišla kod Trampa on povukao ka sebi, dirajući joj grudi, struk i zadnjicu.

Navodi da se "zaledila", jer  je bila veoma zbunjena i bilo joj je nejasno šta se događa. Istovremeno, kaže da misli da je videla kako se Tramp i Epstajn smeškaju jedan drugom.

Karolin Levit, sekretar za štampu u kampanji Donalda Trampa, demantovala je optužbe Vilijamsove.

"Ove optužbe koje je iznela bivša aktivistkinjaa Baraka Obame i koje su objavljene u kampanji Harisove dve nedelje pre izbora su nedvosmisleno lažne. Očigledno je da je ovu lažnu priču smislila kampanja Kamale Haris", navela je Trampova portparolka.

Vilijams je još ispričala i da je Tramp 1993. poslao njenom agentu razglednicu preko kurira, na kojoj je pogled iz vazduha na Mar-a-Lago, njegovu rezidenciju i odmaralište u Palm Biču. Razglednicu je pokazala novinarima Guardiana. Na poleđini razglednice rukom je napisano: "Stejsi, tvoj dom daleko od doma. S ljubavlju, Donald."

Stejsi Vilijams, koja sad ima 56 godina i živi  u Pensilvaniji, prethodno je pojedine optužbe iznela na društvenim mrežama, ali je detalje o navodnom napadu iznela u ponedeljak u grupi "Survivors for Kamala", koja podržava kandidatkinju demokrata Kamalu Haris.

U Zoom pozivu su, između ostalih, bili glumica Ešli Džad i profesorka prava i akademkinja Anita Hil. "Preživeli za Kamalu" takođe su ove sedmice objavili oglas u Njujork tajmsu, koji je potpisalo 200 ljudi koji su preživeli seksualno i rodno nasilje, a koji je trebalo da posluži kao podsetnik da je Tramp na sudu proglašen odgovornim za seksualno zlostavljanje.

Nakon navodnog incidenta, Vilijamsova je rekla da su ona i Epstajn napustili Trampovu kulu i da je počela da oseća da se Epstajn ljuti na nju.

"Džefri i ja smo izašli i nije me pogledao niti pričao sa mnom, i osetila sam da sikće od besa. Kada smo izašli na ulicu pogledao me je i samo procedio: 'Zašto si mu dopustila da to uradi?' Osećala sam se tako odvratno, sećam se da sam bila sva zbunjena", rekla je Vilijams.

Istakla je da joj je u to vreme taj incident delovao kao "bolesna igra".

"Osetila sam se osramoćenom, bilo mi je zlo kada su nam se putevi razišli. Sve sam ponovo proživljavala, kao da sam osećala njegove ruke na sebi. Imala sam osećaj u želudcu i slutila da je ovo na neki način bilo dogovoreno. Osetila sam se kao komad mesa", rekla je Stejsi Vilijams u intervjuu za Guardian.

Ona i Epstajn su se ubrzo nakon toga razišli. Vilijamsova je rekla da nikada nije imala saznanja o njegovom obrascu seksualnog zlostavljanja, što će kasnije postati poznato. Epstajn se sada smatra jednim od najgorih pedofila u modernoj istoriji.

Najnovije optužbe na račun Trampa podsetila su javnost na prethodne tvrdnje drugih žena da ih je pipkao i spopadao.

Više od 20 žena optužilo je bivšeg predsednika Amerike, koji je osuđen za nekoliko krivičnih dela, da za seksualno napastvovanje. Optužbe su uključivale tvrdnje da ih je Tramp ljubio bez njihovog pristanka, posezao im ispod suknje i, u slučaju nekih takmičarki na izboru za mis, da je ulazio kod njih u svlačionicu.

Bivša manekenka Ejmi Doris iznela je ranije slične optužbe kao i Stejsi Vilijams. Tramp je negirao da je ikada maltretirao, zlostavljao ili se neprikladno ponašao prema Doris.

Prošle godine, porota je proglasila Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje kolumnistkinje Džin Kerol 1996. i dodelila joj je u presudi 5 miliona dolara.

Najnovije optužbe sada otvaraju nova pitanja o Trampovom odnosu sa Epstajnom. Nisu se pojavili nikakvi dokazi da je Tramp bio svestan ili umešan u Epstajnovo zlostavljanje. Ipak, činjenica je da su se njih dvojica poznavali decenijama i da su fotografisani na istim društvenim događajima 1990-ih i ranih 2000-ih, pre nego što je Epstajn 2008. na Floridi priznao krivicu po optužbama za traženje i pribavljanje maloletnika za prostituciju.

Trampa je 2002. rekao da Epstajna poznaje 15 godina i da je "odličan momak".

"Veoma je zabavno družiti se sa njim. Priča se da voli lepe baš kao i ja, a mnoge od njih su mlađane", rekao je tada Tramp za New York magazine.

Nakon što je Epstajn uhapšen pod optužbom za trgovinu ljudima 2019. godine, Tramp je rekao novinarima u Ovalnom kabinetu da ga "zna, kao što su ga poznavali svi u Palm Biču“, ali da se posvađao sa Epstajnom početkom 2000-ih.

"Nisam razgovarao sa njim 15 godina. Nisam bio njegov obožavatelj, to mogu da vam kažem", rekao je Tramp.

Upitana da li je razmišljala o tome da istupi u prošlosti, pošto su druge žene iznosile optužbe protiv Trampa, Vilijamsova je rekla da je "želela da izbegne negativnu pažnju ili da rizikuje reakciju sa kojom su se suočile mnoge druge preživele".

"Napustila sam posao. Namerno sam nestala jer volim da budem anonimna i volim svoj život privatnog građanina. Onda sam gledala šta se desilo ženama koje su progovorile i to je tako užasno i uvredljivo. Pomisao da to uradim, posebno kao majka sa detetom u svojoj kući, jednostavno nije bila moguća“, rekla je ona za Guardian.

Vilijams je svoje tvrdnje iznela i najmanje dvema prijateljicama, koje su pričale za Guardian. Jedna prijateljica je rekla da je od Vilijamsove prvi put čula za to 2005. ili 2006. godine, kada joj je pomenula da poznaje Epstajna i da ju je upoznao sa Trampom. Prijateljica kaže da se baš seća da joj je ova rekla da ju je Tramp ščepao i pipkao.

Dugogodišnja prijateljica Eli Gatvilinter rekla je da joj je Stejsi Vilijams za incident ispričala 2015. godine, baš u vreme kada je Tramp objavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljeno prvo kolo Izabranih dela Svetislava Basare na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma važi

    24. oktobar 2024 | 08:18

    Zanimljive su mi ove žene koje sad prepričavaju,, nemile događaje"od pre sto godina, mene je davnih osamdesetih kolega uhvatio za zadnjicu (bilo je tu još prisutnih) dobio je takvu šamarčinu da je zanemio, kakvo zaleđavanje i kukanje posle sto godina, kad se ćuti zbog takvih stvari kada se dese (što je i u našoj javnosti slučaj) to je samo bilo zbog neke koristi, konkretno manekenke su baš na dobrom glasu pa sad priča neku priču kad joj prošlo vreme slave i mladosti, a pogotovo kada je Tramp u pitanju.

  • C.c.c...

    24. oktobar 2024 | 08:05

    Ovi stvarno postaje smesno. Tek se sada setila????...

  • Hogar

    24. oktobar 2024 | 08:03

    I BAS SE SECAJU PREDIZBORE ZA PRESEDNIKA SAD......HAHAHAHA.... NAMESTAJU TRAMPU DA IZGUBI DA BI NESPOSOBNA HARISOVA ZASELA.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA