Uragan Kristi dostigao kategoriju 4! Uskoro se očekuje udar na obalu Meksika

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Uragan Kristi izgleda veoma impresivno na GOES satelitskim snimcima u istočnom Pacifiku nakon što je ojačao i dostigao kategoriju 4.

Uragan se kretao oko 1.140 kilometara jugo-jugozapadno od južnog vrha poluostrva Donja Kalifornija u Meksiku ka zapadu i to brzinom od 31 km/h.

Prema poslednjim informacijama, brzina vetra beleži 250 km/h, što je malo manje od statusa kategorije 5, prema Nacionalnom centru za uragane sa sedištem u Majamiju.

Talasi koje stvara Kristi pogodiće delove zapadne obale poluostrva Baja Kalifornija krajem ove nedelje, saopštio je centar i oni će verovatno izazvati po život opasne uslove za surfanje, ali i druge probleme.

Kristi je u ponedeljak bila tropska oluja kod meksičke južne pacifičke obale pre nego što je u utorak ojačala u uragan. U sredu i četvrtak se očekivalo stalno i brzo jačanje, pre nego što počne postepeno da slabi od petka.

Očekivalo se da će oluja nastaviti da se kreće iznad otvorenih voda. Nije bilo nikakvih upozorenja.

- Ovaj uragan se kreće ka zapadu velikom brzinom i daleko do mora, tako da nema brige za kopno - rekao je Bred Rajnhart, viši specijalista za uragane.

U Atlantskom okeanu, Oskar se raspao na tropske ostatke u utorak nakon što je u nedelju pao na Kubu kao uragan kategorije 1. Ostrvo se oporavlja od poplava i nestanka struje.

(Telegraf.rs/Kake.com)

Video: Svečani koncert povodom 125 godina Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA