Tri osobe preminule, a četiri hitno prebečene u bolnicu: Tragedija u staračkom domu u Velikoj Britaniji

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Troje štićenika doma za stare izgubilo je život, a četvoro je prebačeno u bolnicu nakon što je proglašena "velika nesreća" u Dorsetu zbog sumnje na curenje ugljen-monoksida.

Žrtve su pronađene u domu "Gainsborough Care Home" u Dorsetu, oko 5,20 sati jutros.

Policija je primila poziv u 7,16 sati nakon što su tela tri starija štićenika pronađena mrtva. Istraga o uzrocima je u toku, a slučaj se za sada tretira kao "neobjašnjiv".

"Trenutno nema indicija da postoji rizik za širu javnost", rekao je portparol policije.

Četiri osobe prevezene su u bolnicu preventivno, dok je više od 40 štićenika i zaposlenih evakuisano ambulantnim kolima i zbrinuto u obližnjoj crkvi.

"Obavešten sam iz socijalnih službi u Dorčesteru da se dogodio kritičan incident u domu. Potvrđeno je da su tri osobe preminule, a dve prevezene u bolnicu", rekao je lokalni poslanik Gari Satl.

Neki članovi hitnih službi viđeni su kako nose zaštitna odela tipa "hazmat! Satl je dodao da postoji "sumnja“ da bi incident mogao biti povezan sa ugljen-monoksidom, ali to još nije potvrđeno.

Na teren je stiglo čak 20 ambulantnih kola, vatrogasnih vozila i policijskih jedinica. Svedoci su izjavili da su videli članove osoblja doma ispred zgrade, kako se grle i plaču.

Gasna kompanija "SGN" takođe je prisutna na terenu zajedno sa timom za reagovanje u opasnim zonama, ali detalji o incidentu još nisu poznati. U saopštenju su ga opisali kao "tragičan događaj" i naveli da su prisutni kao deo Nacionalne službe za hitne intervencije u vezi sa gasom.

(Telegraf.rs)

Video: Sukob policije i hiljade besnih kamiondžija: Francuska je zatvorila granice sa Britanijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA