Hrvat otvorio restoran u Nemačkoj, na meniju i pica s drogom: Tokom hapšenja bacio kesu sa 270.000 evra

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ugostitelj hrvatskog porekla iz Dizeldorfa pao je u ruke nemačke policije nakon što je otkrivena njegova poslovna ideja da isporučuje drogu kupcima koje je naručio, prenose nemački mediji.

- Pica broj 40 na meniju je imala kokain kao jedan od priloga. Ta pica je bila među najprodavanijima - rekao je medijima predstavnik policije u Dizeldorfu Mihael Graf fon Moltke.

Prema pisanju medija, 36-godišnji vlasnik picerije Stipe R. uhapšen je u turističkom starom gradu Dizeldorfa kada je pokušao da pobegne u Hrvatsku.

Na meniju njegove picerije pod nazivom "Stipina pica iz friteze" našla se i pica koja je kao jedan od sastojaka nudila kokain, prenose mediji.

Ovo je zapelo za oko policiji, koja je neko vreme pratila dešavanja u ovom restoranu i naišla na lanac švercera droge koji su, osim kokaina, prodavali i kanabis.

Prilikom hapšenja, 36-godišnji hrvatski državljanin je kroz prozor bacio kesu u kojoj je bilo 1,6 kilograma kokaina, 400 grama kanabisa i 268.000 evra u gotovini.

Ukupno je u akciji, sprovedenoj u nekoliko gradova savezne države Severna Rajna-Vestfalija, učestvovalo preko 150 policajaca, a privedeno je 15 osumnjičenih.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA