Kako je ljubav prema bilijaru "došla glave" bosu Kamore: Italijanski mafijaš se krio u Medeljinu

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Gustavo Nočela (58), jedan od bosova Kamore, italijanske mafijaške organizacije čije je sedište u Napulju, uhapšen je posle višegodišnjeg skrivanja u Medeljinu, kolumbijskom gradu odakle je kordinirao prebacivanje droge iz Kolumbije u Evropu.

Nočela je uhapšen zahvaljujući svojoj strasti prema bilijaru, objavio je italijanski dnevnik "Mesađero".

Mafijaš je pao u koordiniranoj operaciji Kolumbijske nacionalne policije (Pnc), Interpola, Europola, Karabinijera i policije Velike Britanije.

Istražitelji su pratili jedan trag kako bi locirali još jedan stan iznajmljen u Medeljinu od strane šefa koji se smatra glavnim posrednikom između klanova napuljske Kamore i lokalnih narko kartela.

Stolovi za bilijar su bili zajednički imenitelj u svim rezidencijama, koje je prethodno koristio Nočela, koji se iz predostrožnosti selio svaka tri meseca, ali očigledno nije mogao da odustane od igranja bilijara u trenucima kada nije bio zauzet organizovanjem isporuka tona kokaina u Holandiju.

I upravo je policija pratila trag kupovine kupovine luksuznog bilijarskog stola sa crvenom čojom napravljenog u fabrici "Europa" u Bogoti omogućila istražiteljima da prate poslednji luksuzni stan, koji je šef iznajmio u elegantnom naselju El Poblado u Medeljinu, okruženim prodavnicama i trgovačkim centrima.

Gustav Nočela, bio je odgovoran za koordinaciju logistike isporuka kokaina brodovima i jahtama koje su išle ka luci u Amsterdamu. Droga je, kako istražitelji rekonstruišu, zatim prebacivana u Napulj kopnom, kamionima, automobilima i ponekad lažnim službenim vozilima.

"Ova operacija je rezultat besprekorne međunarodne saradnje koja nam je omogućila da uhvatimo više od 40 narko trgovaca", rekao je Vilijam Rene Salamanka Ramirez, generalni direktor Kolumbijske nacionalne policije i dodao:

"Hapšenje Nočele, jednog od najtraženijih mafijaških vođa u svetu je smrtonosni udarac ovim kriminalnim klanovima".

Hapšenje bosa će uticati na veze međunarodnog trgovanja drogom direktno udarajući na sposobnost koordinacije nabavke, transporta, skladištenja i izvoza kokaina.

(Telegraf.rs)

Video: Mi vekovima ubijamo i pljačkamo, ne može nam niko ništa: Sve o italijanskoj mafiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA