Aleksandar ucenjivao devojčicu (12) intimnim slikama, od straha se ubila očevim pištoljem: Nije jedina žrtva

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Studentu Aleksandru Makartniju, koji je ucenama naveo devojčicu (12) da 2018. godine izvrši samoubistvo, sledeće nedelje bi trebalo da bude izrečena kazna.

Devojčica Cimaron Tomas (12) iz Belfasta, u Americi, oduzela je sebi život nakon što je preko društvene mreže Fejsbuk dobila pretnju da će njene intimne fotografije, koje je prethodno samostalno poslala Aleksandru, biti objavljene u javnost.

Student računarstva, Aleksandar Makartni, koji se predstavljao kao devojka pod imenom Sara Mekartni, prevario je 12-godišnjakinju koja mu je poslala intimne fotografije, a zatim joj zapretio da će ih poslati njenoj porodici ukoliko ne ispuni njegove bolesne zahteve.

Devojčica je nakon takve vrste ucene bila preplašena i molila je Aleksandra da je ostavi na miru, ali joj je on onda rekao da će proslediti fotografije dalje osim ako mu ona "ne da ono što želi".

"Upucaću se", glasila je poruka Cimaron upućena Aleksandru koji joj je na odgovorio: "Zbogom i srećno".

Nakon što su završili razgovor, devojčica je uzela pištolj od svog oca i njime počinila samoubistvo. Njeno beživotno telo pronašli su njen mlađi brat i sestra.

Nakon 18 meseci od tragičnog događaja, njen otac, savladan krivicom i tugom, počinio je istu stvar - oduzeo je sebi život.

Aleksandar Mekartni je kasnije proglašen krivim za ubistvo iz nehata iako par nikada fizički nije sreo. On je priznao krivično delo kao i još drugih zločina, uključujući podsticanje deteta na seksualnu aktivnost i distribuciju nepristojnih slika dece, piše Mirror.

Ovaj 26-godišnji student je imao nameru da pridobije žrtve od 10 do 16 godina dok je o svojim godinama i polu lagao skrivajući se iza lažnog imena i prezimena.

Kako su advokati na suđenju rekli, šteta koju je Aleksandar naneo je nemerljiva a većina detalja je previše eksplicitna i uznemirujuća za iznošenje u javnost.

"Naši životi nikada neće biti isti, nismo uspeli da je vidimo da diplomira, da se prošeta na maturskoj ili da dobije svoju decu. Oduzeta su nam sećanja. Naši životi su se zauvek promenili", rekli su baka i deka devojčice.

Mekartni je u pritvoru od 2019. godine kada je uhapšen nakon policijske istrage pokrenute nakon što je devojka u Škotskoj prijavila da je bila njegova žrtva.

On je ciljao žrtve koje žive u Britaniji, Australiji, Novom Zelandu i SAD-u.

Sudija Ohara će sledeće nedelje izreći kaznu Aleksandru Mekartniju.

(Telegraf.rs)

Video: Počinje kiša, vidljivost najniža do sada: Potraga za malog Dankom (2) i dalje u toku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA