Balkanski tajkun tvrdi da su ga zvali otmičari, policija sumnja da je imao saučesnike: Oglasila se majka dece

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Troje dece balkanskog tajkuna iz Rumunije, Adrijana Martijana, čiji je nestanak prijavljen početkom nedelje, pronađena su juče sa svojim ocem u Srbiji, a ranije danas su vraćena nazad u zemlju.

U pratnji srpskih policajaca, troje maloletnika stigla su oko 6 sati ujutru, na granični prelaz Đerdap 1. Ovde su decu čekali rumunski agenti, ali i socijalni radnici.

Ubrzo nakon toga, Adrijan Martijan je takođe doveden u Rumuniju pod pratnjom srpskih vlasti. On je u međuvremenu saslušan u policiji zbog sumnje da je oteo decu i nezakonito ih odveo u drugu državu.

Adrijan je tokom saslušanja u policiji ispričao da ga je kontaktirala misteriozna grupa otmičara i da nema nikakve veze sa nestankom dece.

On je ispričao da su mu nepoznati otmičari javili da mu se deca nalaze u Srbiji, kao i da su govorili na italijanskom jeziku.

U međuvremenu se javila i majka dece.

"Nisam imala načina da organizujem ovu otmicu, ja sam u poziciji da mogu da uzmem decu, ja imam starateljstvo nad njima. Bila sam presrećna kada sam saznala da su vraćeni, to sam i policiji i tužilaštvu rekla", rekla je majka dece.

Nakon saslušanja koje je trajalo oko dva sata, Adrijanu je određeno zadržavanje od 24 sata.

Automobil u kome su pronađena deca, nalazi se u policiji i biće detaljno ispitan.

Rumunija oteta deca Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP Srbije)

Policija sumnja da je jedno po jedno dete odveo iz zemlje

Policija je prikupila snimke sa nadzornih kamera i sada žele da saznaju kako su deca odvedena iz zemlje. Trenutno se sumnja da je otac jedno po jedno dete odveo iz zemlje u periodu između 13. i 17. oktobra. Takođe se veruje da je imao i saučesnike.

"Sigurno je imao saučesnike. Italijani koji su navodno kidnapovali decu su pisali poruke na rumunskom. Svu mržnju koju Adrijan drži u sebi je u poslednje dve i po godine usađivao u decu", rekla je majka dece.

Trenutno se sprovodi i unutrašnja istraga zbog propusta granične policije koja je dozvolila da deca pređu granicu sa Srbijom.

U Rumuniji, kao i u Srbiji, maloletno dete može da napusti zemlju samo uz pristanak oba roditelja.

Prema nekim saznanjima iz istrage, u nedelju, 13. oktobra, mališani su viđeni na benzinskoj pumpi. Bili su u automobilu u vlasništvu njihovog oca, ali ga je vozio neko njemu blizak.

Nestala deca rumunskog milionera Foto: Privatna arhiva/Poliția Română

Čovek za volanom je kasnije viđen kod Đerdapa 1, na granici sa Srbijom. Hipoteza istražitelja je da su mališani napustili zemlju skriveni u kamionu drugog poznanika Martijana. Najstariji sin biznismena uveren je da je sve orkestrirao njegov otac.

Adrijan Martijan i njegova bivša supruga već dve godine se bore za starateljstvo nad troje dece. Pošto ga je nalog sprečio da priđe na više od 120 metara od dece, biznismen je decu smestio u kuću, gde ih je čuvala dadilja. Živeo je u prikolici u blizini.

"Ne mislim da je Martijan spavao u prikolici, udaljenoj 120 metara. Apsolutno sam uverena da je spavao u kući sa decom. To je, kažem, vrlo jasan dokaz kršenja ovog naređenja. A ovakva situacija je isključivo zbog nemogućnosti i neaktivnosti nadležnih da preduzmu zakonske mere", rekla je Delija Bota, advokat majke dece.

Ako se ispostavi da je milioner umešan u nestanak dece, može biti optužen za otmicu. Pored toga, prekršio je naređenje o zabrani prilaska i samo za to mu preti kazna do 5 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Bolna pesma za Dušana: Sestra ubijeng dečaka recitovala poemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA