SAD obezbedile hitnu vojnu pomoć Ukrajini od 425 miliona dolara

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Stejt department: SAD obezbedile hitnu vojnu pomoć Ukrajini od 425 miliona dolara

SAD su obezbedile novi paket hitne dodatne vojne pomoći za Ukrajinu u iznosu od 425 miliona dolara, saopštio je danas Stejt department.

U saopštenju se precizira da novi paket dodatne vojne pomoći obuhvata municiju za američko-norveške napredne raketne sisteme zemlja-vazduh (NASAMS), protivvazdušne rakete RIM-7 i "stinger", municiju za raketne sisteme HIMARS.

Navodi se da pomoć obuhvata i artiljerijsku municiju kalibra 155 i 105 milimetara, kao i kasetnu municiju, zatim protivtenkovsko oružje AT-4 i druge protivoklopne sisteme.

"SAD su posvećene podršci Ukrajini sa opremom koja joj je potrebna da ojača svoju poziciju na bojnom polju, odbrani svoju teritoriju i narod od brutalne agresije Kremlja i obezbedi pravedan i trajan mir. Kao što je (američki) predsednik (Džozef) Bajden jasno rekao: Sjedinjene Države i međunarodna koalicija koju smo okupili nastaviće da stoje uz Ukrajinu", poručuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nakon 15 godina ponovo otvorena škola u Popoviću i to za 7 učenika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA