Tužilac otkrio dokaz u slučaju braće Menendez koji su ubili roditelje: Pismo potvrđuje da ih je otac silovao?

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Okružni tužilac Los Anđelesa objavio je nove dokaze u slučaju Lajla i Erika Menendeza koji bi potencijalno mogli da dovedu do revizije njihovih doživotnih zatvorskih kazni za ubistvo.

Nakon što je njihovo prvo suđenje, koje je bilo veoma praćeno u javnosti, poništeno, porota je na drugom suđenju 1996. godine osudila braću za ubistvo njihovih roditelja Hozea i Kiti Menendez u njihovoj kući na Beverli Hilsu.

Iako nikad nisu negirali da su ubili svoje roditelje, braća su tvrdila da su delovala u samoodbrani i da su bile žrtve seksualnog zlostavljanja njihovog oca.

Tokom drugog suđenja, tužioci su tvrdili da se "zlostavljanje nije dogodilo" i sudija koji je nadgledao slučaj nije dozvolio da se predoči veći deo dokaza odbrane o zlostavljanju, prema advokatima braće.

Braća Menendez Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U julu 1996. godine braća su osuđena na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

Sada, više od 35 godina nakon ubistava, okružni tužilac Los Anđelesa Džordž Gaskon javno je objavio skrinšot pisma za koje su advokati braće tvrdili da potvrđuje Erikove navode da ga je otac seksualno zlostavljao, prenosi CNN.

Gaskon je u nedelju podelio sliku rukom pisanog pisma bez datuma u ​​objavi na svojim platformama društvenih medija.

Pismo je napisao Erik Menendez i aludira na zlostavljanje. Od utorka, objava više nije bila dostupna na Instagram stranici Gaskona.

"Pokušavao sam da izbegnem tatu. I dalje se dešava, Endi, ali sada mi je još gore. Nikad ne znam kada će se to dogoditi i izluđuje me. Svake noći ostajem budan misleći da bi mogao da uđe", piše u sada obrisanom pismu.

Advokat braće potvrdio je autentičnost pisma, rekavši da je to izvod iz pisma uključenog u njihovu habeas corpus peticiju iz maja 2023. podnetu Višem sudu Los Anđelesa.

U peticiji se navodi da je pismo napisao Erik Menendez svom rođaku Endiju Kanu u decembru 1988., nekoliko meseci pre nego što su Hoze i Kiti ubijeni.

Da je pismo bilo podneto kao dokaz tokom suđenja 1996. godine, porota bi možda donela drugačiji zaključak, smatraju advokati braće.

"Mark i ja smo svakako zadovoljni što je okružni tužilac odvojio vreme da ispita osnovanost peticije habeas", rekao je advokat odbrane Klif Gardner za CNN u izjavi, pozivajući se na Marka Geragosa, koji takođe zastupa braću.

"S obzirom na današnje veoma različito shvatanje razornog uticaja seksualnog i fizičkog zlostavljanja na malu decu (i dečake i devojčice), svedočenje o Hozeovom seksualnom zlostavljanju Lajla koje je isključeno na drugom suđenju i izvanredni novi dokazi predstavljeni u peticiji habeas , mislimo da je razmišljanje o kazni u interesu pravde. Braća su služila više od 30 godina zatvora. To je dovoljno", dodao je on.

Slučaj je ponovo dospeo u javnost posle više od 30 godina nakon što je na Netfliksu objavljena serija "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story" o braći i ubistvu roditelja.

Braća Menendez Scena iz serije Netfliksa o slučaju braće Menendez Foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Ovog meseca Netfliks je objavio dokumentarac o slučaju u kojem braća govore šta je dovelo do ubistava.

Porodica Erika i Lajla Menendeza rekla je da će održati konferenciju za novinare "u snažnoj predstavi jedinstva" ispred zgrade suda u Los Anđelesu u sredu, zajedno sa Gardnerom i Geragosom.

Gaskonova kancelarija ima rok do 26. novembra da dostavi odgovor na peticiju braće da ospori zakonitost njihovog zatvaranja.

Na konferenciji za novinare ranije ovog meseca, Gaskon je rekao da njegova kancelarija ima "moralnu i etičku obavezu da razmotri" slučaj braće Menendez. On vodi kampanju za ponovni izbor ovog novembra na progresivnoj platformi koja uključuje reformu kazne.

(Telegraf.rs)

Video: Borbena obuka na helikopterima Mi-35 na vojnom aerodromu u Lađevcima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA