Opasni Albanac pušten iz pritvora u Nemačkoj, neće biti deportovan: Obrazloženje suda je skandalozno

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Salafijski propovednik Abdul Alim Hamza, čije je pravo ime Leonis Hamza (32), pušten je iz zatvora za deportaciju u Nemačkoj pre nekoliko dana, prenosi Focus online.

Albanac iz Peći, poznat kao opasan propovednik islama, ponovo je na slobodi nekoliko nedelja nakon hapšenja u Bonu.

Salafist je uhapšen početkom septembra i otada je bio u pritvoru za deportaciju. Kako bi sprečio da bude deportovan na tzv. Kosovo, on je podneo hitnu molbu - i uspeo je pred nadležnim administrativnim sudom u Kelnu, prenosi Bild.

Prema rečima suda, grad Bon nije pružio dovoljno dokaza da propovednik predstavlja pretnju slobodnom demokratskom poretku.

Prema rečima portparola suda, stoga "nema posebno ozbiljnog interesa za njegovo deportovanje".

Prema pisanju Fokus online, služba državne bezbednosti u Bonu u izveštaju na 51 stranici prikazuje Hamzu kao nasilnog ekstremistu koji tiraniše svoju porodicu i širi antisemitsku agitaciju.

On je "dobro povezan na radikalnoj salafističkoj sceni" i traži mladiće koje želi da vodi. Navodno i pojačava svoje kontakte među klanovima i navodno je pretio da će ubiti svoju ćerku (5) jer mu se ne pokorava.

Albanac se u utorak oglasio na Instagramu, gde je sebe predstavio kao bezopasnog, uglednog građanina i objavio je fotografiju sa decom.

"Želim izričito da naglasim da nisam u sukobu sa gradom Bonom, nemačkom vladom, vlastima, državnom bezbednošću, niti bilo kakvim tajnim službama. Ja sam građanin kao i svaki drugi. Naravno, nisam nepogrešiv - niko nije", napisao je on.

Da podsetimo, prema pisanju medija, na društvenim mrežama Hamza voli da se prikazuje sa ozloglašenim poznatim ličnostima kao što je vođa klana Arafat Abu-Čaker. Prema pisanju nemačkog lista Bild, rođen je 1990. godine u Peći, a živeo je u Bonu.

Od januara 2022. smatran je takozvanom "relevantnom osobom" u oblasti islamizma. On je širio navode povezane sa islamom i zbog toga je bio pod nadzorom nemačkih vlasti. U gradu Bonu, Abdul Alim Hamza je bio imam u džamiji koju bezbednosna agencija smatra "mestom sastajanja selefija". Ima kontakte sa poznatim salafistima, kao što su Ibrahim El-Azazi, Abu Dunja i Pjer Vogel.

(Telegraf.rs)

Video: Četvorica Albanaca pretukla srpskog dečaka (15): Ima povrede glave, hematome, podlive i ogrebotine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    16. oktobar 2024 | 09:48

    celo drustvo korumpirano uzeli su mito na srotine hiljada evra

  • Pero Postar

    16. oktobar 2024 | 10:57

    Titi je imao sluzbe za likvidacije ovakvih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA