Svi detalji ubistva dečaka (2) kod granice s Hrvatskom: Sina mrtvog danima držao u kući, zvao bivšu da se vide

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

T. D. (37), koji se sumnjiči da je ubio svog dvogodišnjeg sina pištoljem za svinje, a potom nekoliko dana kasnije, kada je shvatio da će zločin biti otkriven digao ruku na sebe, zvao je svoju bivšu suprugu kada je njihov sin uveliko bio mrtav i tražio da razgovaraju.

Telo ubijenog dečaka pronađeno je u ponedeljak 14. oktobra u mađarskom mestu Žakanj nedaleko od granice sa Hrvatskom. Iako se u prvi mah verovalo da je dete ubijeno tog dana, ispostavilo se da je dete verovatno tri dana ležalo mrtvo u kući, dok se otac ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

Mediji pišu da je čak zvao i svog drugog sina u kuću da jedu picu, dok je mrtvo dete, prekriveno ćebetom, bilo u drugoj prostoriji.

T. D. i njegova bivša trebalo je da se dogovore oko starateljstva. Ona ga je puštala da viđa dete, ali je sve trebalo da bude detaljno dogovoreno na sudu koliko će mališan moći da provodi vreme sa njim. U danima koji su prethodili ubistvu, T. D. je na Fejsbuku pisao čudne statuse, ističući da mu nije "išlo dobro na poslu poslednjih meseci, ali ni u privatnom životu", te poručio da će se "uskoro sve rešiti".

Ljudi bliski porodici veruju da je T. D., nakon što je ubio sina, želeo da ubije i bivšu partnerku, ali mu to nije pošlo za rukom.

Navodno je T. D. nju pozivao da dođe kod njega u kuću nakon što je dete već bilo mrtvo.

Prema rečima rođaka, T. D. je trebalo sina da majci vrati u petak, ali to nije učinio. Tetka ubijenog dečaka kaže da ovo nije bilo prvi put da kasni sa vraćanjem deteta, pa je majka dečaka već u petak pozvala policiju.

Prema navodima, patrola je bila u petak do kuće, ali niko nije otvarao vrata, a kako je sve bilo zaključano, policajci su se okrenuli i otišli. Navodno je nakon toga T. D. zvao bivšu suprugu i nagovarao je da se vide, i da pričaju o njihovoj situaciji. Prema nezvaničnim saznanjima, ona je potom pozvala Centar za socijalni rad, i rekla da joj T. D. nije vratio dete, zbog čega je policija ponovo otišla do njegove kuće u ponedeljak. Tamo je po dolasku zatekla stravičan prizor.

Mališan je mrtav ležao prekriven ćebetom, dok je T. D. zadao sebi povrede opasne po život. Veruje se da je sebi pokušao da presudi istim pištoljem za svinje kojim je ubio dete. On se nalazi u bolnici i do sada nije mogao da bude saslušan.

(Telegraf.rs)

Video: Godinu dana nakon masovnog ubistva: Retrospektiva zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA