Napetost na Korejskom poluostrvu: "1,4 miliona ljudi stiglo je za dva dana, oni hoće rat, mi smo spremni!"

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Državni mediji Severne Koreje izvestili su u sredu da je oko 1,4 miliona mladih ljudi, uključujući studente i zvaničnike omladinske lige, pristupilo vojsci ili se vratilo u vojsku ove nedelje.

Mladi su odlučni da se bore u "svetom ratu za uništavanje neprijatelja", navodi se u izveštaju KCNA.

Tvrdnja Severne Koreje da se preko milion mladih prijavilo na služenje vojnog roka za samo dva dana dolazi u vreme velikih tenzija na Korejskom poluostrvu.

Prošle godine su severnokorejski mediji objavili sličnu tvrdnju o masovnom dobrovoljnom vojnom angažovanju građana za borbu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Severna Koreja je u utorak sa svoje strane digla u vazduh delove puteva i železničkih linija koje povezuju dve Koreje preko jako utvrđene granice.

Pjongjang je takođe optužio Seul da šalje dronove iznad glavnog grada Severne Koreje, a dve Koreje su se sukobile zbog balona za smeće koji su od maja doleteli iz Severne Koreje. Pjongjang je rekao da su lansiranja balona bila odgovor na balone koje su sa juga poslali antirežimski aktivisti.

"Ako izbije rat, ROK (Južna Koreja) će biti izbrisana sa mape. Pošto želi rat, spremni smo da okončamo njeno postojanje", navodi se u izveštaju KCNA.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Video: Nova igrana serija na TV Pink - Ljubav u tišini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA