Mlada mama nestala pre 6 godina, tek sad objavljen njen poslednji snimak: Na njemu je stalno sa ovim muškarcem

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Policija Mizule u Montani objavila je do sad neviđeni snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi Džermejn Čarlo (23), koja je nestala pre više od šest godina. Snimak je objavljen u emisiji "48 Hours", kako bi se pomoglo u istrazi.

Čarlo je nestala u Mizuli u ranim jutarnjim satima u subotu, 16. juna 2018. godine. Detektiv Gaj Bejker, koji vodi potragu za njom, rekao je da snimak sa kamere pokazuje njene poslednje poznate fotografije pre nego što je nestala.

On je rekao da je potraga za njom ostala "praznih ruku".

Malo pre ponoći u petak, 15. juna 2018. Čarlo je snimljena kako hoda ulicom u centru Mizule. Muškarac hoda malo iza nje. U drugom odlomku, Čarlo se druži ispred lokalnog bara "The Badlander". Iza nje stoji isti čovek. Nešto pre ponoći, Čarlo i čovek napuštaju to područje i nestaju u noći.

"Džermejn odlazi iz vidokruga, pa je možda neko video nešto, a o čemu nikada nije pomislilo da nas kontaktira. Dakle, ako neko ima bilo kakvu informaciju o toj noći ili bilo kom aspektu ove istrage, ohrabrujem ih da me pozovu", rekao je Bejker.

Šest godina kasnije, bez uhapšenih i javno imenovanih osumnjičenih, vlasti se nadaju da će snimak dovesti do novih tragova u vezi sa njenim nestankom.

Policija je identifikovala muškarca sa Čarlo te noći kao Majkla DeFrensa. On je njen bivši dečko i otac dvojice njenih sinova. Par je bio u vezi i raskidao naizmenično. Prema rečima njene porodice, oni su raskinuli 2017. godine, ali je bilo tenzije između njih.

Jermain Charlo Foto: Missoula Poilce Department

Policija veruje da je DeFrens bio poslednja osoba koja je videla Čarlo pre nestanka u subotu ujutru. Kada ga je Bejker ispitao, DeFrens je rekao da ju je ostavio oko 1 sat posle ponoći u blizini marketa u centru grada.

Rekao je da mu je Čarlo rekla da ide da se nađe sa prijateljem po imenu Kasidi. Policija nikada nije pronašla nikog ko se tako zove, ali su otkrili da je Čarlo redovno posećivala Mizulu jer se viđala sa muškarcem Džejkobom koji živi u naselju.

Par je nedavno počeo da se zabavlja i bili su u kontaktu nekoliko sati pre njenog nestanka. Džejkob je bio van grada i u drugoj državi kada je Čarlo nestala. Kada je Džejkob razgovarao sa policijom, rekao im je da je pokušao da pozove Čarlo nešto pre 1 sat posle ponoći 16. juna i mislio je da je čudno što je telefon nekoliko puta zazvonio, a zatim prešao na govornu poštu. Džejkob je rekao policiji da misli da je neko namerno prekinuo poziv.

Prema navodima vlasti, telefonski zapisi su utvrdili da je neko prekinuo poziv.

Džejkob je takođe rekao da je dan pre nestanka DeFrens vikao na nju, pitao je da li se viđa sa nekim i da on želi da se opet pomire.

Jermain Charlo Foto: Missoula Poilce Department

Policija je rekla da je Džejkob sarađivao sa vlastima i nikada nije smatran osumnjičenim u slučaju nestanka.

Policija je otkrila da je u jutro kada je Čarlo nestala, njen telefon od 2 do 10 časova ujutru bio otprilike 28 kilometara od centra Mizule u oblasti poznatoj kao Evaro Hil u rezervatu Flathed.

Čarlo je živela u rezervatu Flathed i član je konfederativnih plemena Salish i Kutenai. Volela je prirodu i životinje. Njen san je bio da pohađa Institut za umetnost američkih Indijanaca.

Čarlo još uvek nije pronađena, a istraga u vezi sa njenim nestankom je otvorena i aktivna.

Od njenog nestanka u junu 2018. bilo je brojnih policijskih i lokalnih potrage za Čarlo širom Mizule i rezervata.

Džen Marfi, vaspitačica u Montani koja je došla na ideju da poster o njenom nestanku stavi na bilbord, pridružila se potragama.

Njen nestanak samo je jedan od mnogih nerešenih slučajeva nestalih i ubijenih starosedelaca poznatih kao MMIW.

"Svi smo iz ljudske rase i treba nas tražiti isto. Nije da tražimo poseban tretman, mi samo tražimo isti tretman. Nećemo prestati da tražimo naše ljude, i naši životi su važni", rekla je Marfi.

Policija je želela da zna šta se desilo sa njenim mobilnim telefonom. Ispostavilo se da je DeFrens znao odgovor. Rekao je policiji da ima njen telefon i da je pokušao da uđe u njega nakon što je nestala, i da ga se onda otarasio.

DeFrens, koji je radio kao vozač kamiona, rekao je Bejkeru da je bacio njen telefon u Ajdahu na autoputu 12. Policija je pretražila područje, ali nikada nije pronašla telefon.

DeFrens nije imenovan kao osumnjičeni za nestanak Džermejn Čarlo.

Na bilbordu sa slikom nestale žene nalazi se Bejkerov službeni broj telefona. Želi da ga ljudi zovu sa bilo kakvim informacijama o njenom nestanku. Iako potraga za njom nije dovela do novih informacija, Bejker veruje da neko zna šta se dogodilo sa Čarlo.

Njena porodica veruje da ona više nije živa.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA