Otac napao medicinske sestre na odeljenju neonatologije: Jednu gurnuo na pod, drugoj razbio naočare

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Medicinska sestra na odeljenju neonatalne intenzivne nege u bolnici u Palermu povređena je nakon što ju je jedan otac napao, a ona je od siline udarca pala na pod, dok je drugoj slomio naočare.

Prema onome što je rekonstruisano, šezdesetogodišnjakinju je otac nasilno gurnuo, a ona je od siline udarca pala na zemlju i bila primorana da zatraži medicinsku pomoć.

Drugi zdravstveni radnici su morali da reaguju i spreče ga u napadu. Međutim, nije objavljeno šta je prethodilo ovom jezivom obračunu.

Nadležni strahuju da će biti sve teže pronaći medicinske radnike, budući da su fizički napadi na njih postali veoma česti.

"Situacija je sada rešena, ali ne prođe ni dan a da se ne pojavi neki slučaj nasilja", navodi se u belešci koju je sačinila italijanska federacija za lokalnu autonomiju i zdravstvenu zaštitu iz Palerma.

"Ovim tempom, biće teško pronaći zdravstvene radnike koji su spremni da se bave ovim poslom u uslovima apsolutne nesigurnosti. Ono što se danas dogodilo predstavlja još jedan signal da treba da se hitno usvoje ekstremne mere kako bi obeshrabrili ove apsurdne trenutke nasilja u bolnicama", dodaje se.

Nekoliko sati ranije, u noći između 12. i 13. oktobra, u bolnici San Đovani Bosko u Torinu, 27-godišnjak je pretio medicinskoj sestri koja ga je zamolila da utiša preglasnu muziku. Zatim je, nakon pregleda, udarao i šutirao vrata ordinacije.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    14. oktobar 2024 | 18:39

    Nasilje nije rešenje, ali i sestre i lekari su mnogo bezobrazni. Danas u Domu zdravlja Obrenovac baka se žalila što doktorka za 2h nije primila nikog medicinskoj sestri, a sestra se IZVIKALA na nju da ako hoće čeka, a ako neće da se vrati kući. Tamo su i inače tako bahati i bezobrazni, a doktorke stalno prave probleme jer ne popunjavaju izveštaje i upute kako treba pa nas sto puta šetaju tamo vamo. Molim direktora i nadležno ministarstvo da više pažnje obrate na Dom zdravlja Obrenovac gde svako radi šta hoće. Pacijenti se ne poštuju ama baš ni malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA