Imali sreće ili su tačno znali kako da udare? Hezbolah naneo ozbiljnu štetu Izraelu

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Izrael je u dve nedelje zabeležio neverovatne uspehe protiv Hezbolaha, ali je sinoć neprijatelj uzvratio udarac sa neverovatnom tačnošću i naneo veliku štetu Izraelcima.

Izraelski vojnici su sedeli i večerali kada je dron pogodio vojnu bazu u gradu Binjamina na severu zemlje. Snimci nastali nakon nesreće najbolje pokazuju haos koji je nastao nakon napada... Ranjeno je najmanje 60 vojnika, od kojih više teže, dok su četiri osobe izgubile život.

Nekako je dron Hezbolaha uspeo da probije izraelsku odbranu i nenadano udari u zgradu u trenutku kada je unutra bilo mnogo ljudi. Ovakav uspeh Hezbolaha trebalo bi dosta da zabrine Izrael.

Nije baš jasno da li je Hezbolah samo imao sreće, ili su ipak znali gde, kako i kada da udare da bi naneli Izraelu ogromnu štetu.

Ministar zdravlja Urijel Buso rekao je da će vlasti podrobno ispitati sve okolnosti.

"Ipak, mislim da ne postoji zemlja koja ima bolju odbranu od dronova od Izraela. Međutim, i dalje mogu da nas iznenade i nismo savršeni", rekao je Buso.

Iako su ovakva "iznenađenja" retka, veruje se da je to poprilično zabrinulo Izraelce.


"Kao čoveka i kao majku bilo mi je teško da čujem za napad, kao i bilo kome u Izraelu", rekla je Efrat Koen, volonter.

Ona kaže da bi je ovakve vesti zabrinule čak i da nije majka.

"Ovo je veoma teško za nas, pogotovo za mene jer ja imam decu koja su u godinama da služe u vojsci, tako da nije lako", rekla je Koen.

Podsetimo, izraelska vojska udarila je na Liban u nastojanju da sever Izraela učini bezbednijim. Međuti, Hezbolah je našao način da udari još dublje u Izrael. Sinoćni napad bi mogao biti znak da neprijatelj podiže svoj ulog.

(Telegraf.rs)

Video: Hamenei dao naređenje za lansiranje raketa na Izrael

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA