Više od 2.000 islamista okupilo se u Hamburgu zahtevajući uspostavljanje kalifata

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Više od 2.000 islamista okupilo se u Hamburgu zahtevajući uspostavljanje kalifata

Više od 2.000 radikalnih islamista okupilo se na skupu u Hamburgu u Nemačkoj zahtevajući uspostavljanje kalifata, objavio je Bild.

List navodi da su učesnici skupa, koji je trajao oko sat vremena, tražili čistu teokratiju u kojoj sloboda, zakon i red ne važe.

Policija je postavila uslove za demonstracije u subotu: da ne bude poziva na nasilje, kao i da ne sme otvoreno da se traži uspostavljanje kalifata na tlu Nemačke.

Kalifat je oblik islamske vlasti koji se temelji na vođstvu kalifa koji se smatra naslednikom proroka Muhameda. U tom okviru, šerijatski zakon (pravni sistem zasnovan na islamskim izvorima) se često primenjuje kao deo vladavine kalifa.

Iako uvođenje kalifata obično podrazumeva i primenu šerijatskog zakona, mogu postojati situacije u kojima se šerijatski zakon primenjuje i bez formiranja kalifata.

Za razliku od prvih demonstracija koje su održane pre dve sedmice, u subotu nije bilo transparenta, niti zastava sa islamističkim simbolima ili otvorenih poziva na kalifat.

Na demonstraciji krajem aprila, 1.250 predstavnika grupe marširalo je u blizini glavne železničke stanice u Hamburgu. Organizator demonstracija je organizacija Muslim Interactive.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pobacali ih na pod i svuda po kući: Rusi pohapsili islamske teroriste

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA