Iran obavestio SAD i druge zemlje Bliskog istoka da će uzvratiti na napad Izraela: Nema kraja nasilju

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iran je obavestio SAD i neke zemlje na Bliskom istoku da će uzvratiti na svaki novi napad Izraela, rekao je danas za CNN izvor u Teheranu koji je upoznat sa diplomatskim razgovorima.

U petak je izvor rekao za CNN da je izraelski kabinet razgovarao o tome kako da odgovori na iranski raketni napad 1. oktobra, ali nije doneo odluku o tome.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu sazvao je novu sednicu vlade za nedelju, rekao je izraelski zvaničnik američkoj televiziji,

Kada i gde će se tačno održati sastanak, nije još poznato.

Iran je 1. oktobra izveo napad balističkim projektilima na Izrael kao odgovor na izraelsko ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu u aprilu, kao i na ubistvo lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha zajedno sa iranskim vojnim savetnikom, brigadnim generalom Abasom Nilforušanom u septembru.

Iran je tokom te operacije ispalio oko 200 balističkih projektila na Izrael i saopštio da je 90 odsto njih pogodilo svoje ciljeve.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da će Izrael pogoditi Iran na način koji će biti "smrtonosan, precizan i iznenađujući".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Hamenei dao naređenje za lansiranje raketa na Izrael

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA