Učenik koji je ubio nastavnicu mora da odsluži najmanje 35 godina kazne, potvrdio sud

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tinejdžer iz Ajove koji se izjasnio krivim da je na smrt pretukao profesorku španskog jezika bejzbol palicom mora da odsluži 35 godina zatvora pre mogućnosti uslovnog otpusta, potvrdio je visoki državni sud.

Vilard Miler je imao 16 godina kada su on i još jedan tinejdžer ubili Nohemu Graber, 66-godišnju nastavnicu u srednjoj školi Ferfild, 2021. godine. Zbog loše ocene. Miler i Džeremi Gudejl (19) ženu su napali dok je šetala parkom.

Miler je prošle godine osuđen na doživotni zatvor sa obaveznim minimalnim brojem odsluženih godina, ali se žalio na kaznu Vrhovnom sudu Ajove, tvrdeći da je neustavno osuđivati maloletne prestupnike na minimalnu kaznu pre nego što steknu uslovni otpust.

Vrhovni sud države u petak je jednoglasno potvrdio odluku okružnog suda, utvrdivši da sudski presedan izričito dozvoljava obavezne minimume za maloletne prestupnike sve dok se uzmu u obzir jedinstveni faktori njihovog slučaja. Kako se navodi, sudija okružnog suda na odgovarajući način je primenio faktore kazne.

(Telegraf.rs / AP)

Video: Zašto u Americi ima toliko masovnih ubistava? Dok se raspravlja o uzrocima broj mrtvih raste

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA