Rus uhapšen u SAD: "Imao je eksploziva da ceo kvart sravni sa zemljom"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ruski državljanin koji je nedavno uhapšen u SAD-u optužen je za proizvodnju oružja za masovno uništenje u svom domu u Filadelfiji, javljaju američki mediji.

Skoro 23 kilogama eksploziva zaplenjeno je na posedu Evgenija Sadrislamova, a vlasti kažu da je time mogao "da sravni celi kvart".

Vatrogasci su pozvani na njegovo imanje prošlog petka nakon što su primili dojavu o dimu koji dolazi iz garaže Sadrislamovljeve kuće.

Muškarac i žena, čiji identiteti nisu objavljeni spaseni su iz kuće i hitna pomoć im je pružena na licu mesta. Nema izveštaja o povređenima.

Džejms Keli Treći, zamjenik načelnika policije u Filadelfiji, rekao je da je u podrumu i garaži pronađen "laboratorija za proizvodnju eksploziva", ukljuujući materijale za izradu zapaljivih naprava.

"Ovo smo stvarno izbegli veliku tragediju", rekao je.

Evgenij Sadrislamov (27) optužen je za posedovanje oružja za masovno uništenje, podmetanje požara i bezobzirno ugrožavanje javne bezbednosti.

Sadrislamov je već bio na izdržavanju uslovne kazne nakon incidenta 2020. godine, kad je u njegovom domu pronađen komercijalni vatromet.

Tužioci su rekli da je novi incident "jasna eskalacija" u odnosu na njegovu raniju presudu.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Video: Sukobili se čopor vukova i divlja svinja: Nestvarna borba zveri u divljini planine Jadovnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA