"Sada je preopasno za sigurnu evakuaciju": Dramatično upozorenje guvernera Floride dok divlja uragan

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Guverner Floride Ron DeSantis je poručio da je trenutno preopasno za sigurnu evakuaciju usled uragana Milton, pa se ljudi moraju skloniti i čekati na sigurnom.

Izvršni direktor Odeljenja za hitne slučajeve Floride Kevin Gutri pozvao je stanovnike da odmah potraže sklonište i zaštite se kućnim predmetima poput jastuka, teških kaputa i jorgana ako čuju pucanje drveća, što može dovesti do letećih krhotina.

- Možda će se pojaviti trenutak kada ćete pomisliti da je oluja prošla. Ako se oluja naglo promeni iz apsolutno užasnog i strašnog u potpuno mirno, verovatno se nalazite u oku tornada. Molim vas, ostanite u mestu i ne izlazite - rekao je Guthrie na brifingu.

Gradonačelnica Tampe Jane Castor za "Si-En-En" je rekla da je Tampa pogođena jakim vetrovima i obilnim kišama te da će "sledećih nekoliko sati biti teški".

Izrazila je nadu da će do 2 ujutru po lokalnom vremenu uslovi biti mnogo mirniji i omogućiti prvim hitnim službama da se sigurno vrate na teren i odgovore na hitne slučajeve.

Vetrovi u Miltonu oslabili su nakon što je njegovo središte večeras stiglo na obalu. Sada je uragan 2. kategorije, prema Nacionalnom centru za uragane, prenosi "Si-En-En".

Milton je peti uragan koji je ove godine stigao do kopna SAD-a, što je više nego od 2021. do 2023. zajedno. Pre njega bili su Beril i Debi kategorije 1, Fransin kategorije 2 i Helena kategorije 4.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA