Šok potresao celu državu: Poznati milioner nekoliko puta angažovao plaćene ubicu da mu ubiju suprugu

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Vlasti istražuju navodni višegodišnji plan milionera iz Majamija, Serhija Pina, da ubije svoju suprugu Tatijanu Pino, tako što je angažovao plaćene ubice i pokušao da je otruje fentanilom, saopštila je policija.

„U policiji sam već 27 godina i ovakav slučaj... izgledalo je kao nešto iz holivudskog filma, ali, nažalost, ovo je stvarni život,“ rekao je šef policije Pinekresta, Džejson Koen za Fox News Digital.

Dana 23. juna, Alesandra Pino (26) pozvala je hitnu službu i rekla da je neko upravo uperio pištolj u njenu majku dok je ulazila u dvorište njihove kuće.

„O, Bože. Moja mama je ovde,“ rekla je operateru, prenosi Miami Herald. „Možda su pucali na nju.“

Ovaj oružani napad bio je deo šireg plana za ubistvo, za koji FBI i američko tužilaštvo tvrde da ga je organizovao Alesandrin otac, poznati investitor iz Majamija, Serhio Pino, protiv svoje otuđene supruge Tatijane Pino.

„[Tatijana] je stigla kući nakon obavljanja jutarnjih poslova, i kada je ušla u dvorište, muškarac je izašao iz kola sa vatrenim oružjem,“ rekao je Koen. „Njena ćerka je zapravo izašla iz kuće i suočila se sa napadačem, koji očigledno nije došao zbog nje, jer, koliko razumem, imao je priliku da puca, ali to nije učinio.“

Tatijana je pobegla tako što je autom otišla u zadnje dvorište i svirala kako bi privukla pažnju svoje ćerke. Napadač je zatim uperio pištolj u Alesandru kada je izašla napolje, ali nije pucao i niko nije povređen, navodi se u optužnici.

„Muškarac je pobegao jer su naši policajci pristizali, i nije uspeo da uradi ono zbog čega verujemo da je došao tog dana,“ objasnio je Koen. „Verujemo da je tog dana planirao da oduzme život Tatijani.“

Napadač, koji je kasnije optužen za napad 23. juna, identifikovan je kao Vernon Grin (53).

Incident iz juna nije bio prvi pokušaj atentata na Tatijanu Pino. Ona je prethodno bila žrtva višestrukih pokušaja trovanja i uhođenja od strane više osumnjičenih, koje je navodno angažovao njen suprug, prema tvrdnjama federalnih vlasti. Pre godinu dana, neko je namerno udario njen SUV kamiono iznajmljenim u Home Depotu, dok je ulazila u svoje dvorište.

„Vratila se kući, i kada je ušla u dvorište, kamion iz Home Depota čekao je na ulici. Kada je ušla, kamion je udario njeno vozilo i potom pobegao,“ rekao je Koen. Policija je reagovala, što je dovelo do pokretanja šire istrage, prenosi NYPost.

„Saznali smo da je ovaj incident bio mnogo više od slučajnog sudara dok se vraćala kući,“ dodao je Koen. „Obavešteni smo o pozadini događaja, uključujući optužbe da je Tatijana bila otrovana ili drogirana, verovatno od strane svog uskoro bivšeg supruga... Počeli smo da povezujemo ovaj slučaj sa prethodnim događajima.“

U julu, samo nekoliko nedelja nakon Alesandrine prijave, Serhio Pino je pronađen mrtav u svom domu, saopštio je FBI. Navodno je izvršio samoubistvo. Zvaničnici su potvrdili da je Pino bio pod istragom zbog navodne zavere za ubistvo svoje supruge. Serhio, investitor u nekretnine iz Majamija, pucao je sebi u glavu u spavaćoj sobi svoje vile na obali u Coral Gablesu.

„Izgleda da je shvatio šta se sprema. Verovatno je mislio da će biti optužen,“ rekao je Koen za Fox News Digital. „Mislim da ovo svakako pokazuje krivicu u njegovoj savesti, ali to je samo moje policijsko mišljenje zasnovano na iskustvu od 27 godina“.

Vernon Grin je samo jedan od devet muškaraca koji su navodno učestvovali u zaveri koju je osmislio Pino. Šest od njih optuženo je za ubistvo po narudžbini dok se ostali terete za uhođenje i podmetanje požara usmerenih na Tatijanu i njenu porodicu.

Bajron Benet (33), Fausto Vilar (42), Ejveri Bivins (36), Klementa Džonson (47), Diori Barnard (47), Jeren Kit Hauard (38), Majkl Hose Dulfo (42), i Edner Etjen (27), optuženi su za učešće u kampanji zastrašivanja, uhođenja i pokušaja ubistva Tatijane Pino, saopštilo je američko tužilaštvo. Ako budu osuđeni, preti im maksimalna kazna doživotnog zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA