"Svi Grci staće pod jednu maslinu": Strašno upozorenje za Grčku, narod bukvalno nestaje pred našim očima

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Broj stanovnika u Grčkoj se poslednjih godina drastično smanjuje a niska stopa nataliteta je problem sa kojim će se zemlja suočiti u budućnosti.

Grčka je 2022. godine zabeležila najmanji broj rođenih što je alarmantan podatak zbog čega u budućnosti mora da se preduzmu ozbiljni koraci.

Fenomen niskog nataliteta Grčkoj kao i starenje stanovništa je činjenica koja se kontinuirano razvija već 35-40 godina.

Grčka je, inače, jedna od zemalja sa najnižom stopom nataliteta u Evropi a u nekim selima godinama nije zabležen nijedan porođaj.

Ministarstvo zdravlja sada intenzivno radi na podizanju svesti o značaju merenja indeksa plodnosti i čuvanju zdravih jajnih ćelija za kasniju oplodnju.

"Obezbedićemo 500 besplatnih pregleda na 40 ostrva", naglasio je direktor Helenskog društva za reproduktivnu medicinu Konstantinos Patulis.

"Već četvrtu godinu imamo negativan bilans između rođenih i umrlih u našoj zemlji. Procenjuje se da 2050. godine stanovništvo Grčke neće premašiti 7,5 miliona", rekao je.

Direktor Helenskog društva za reproduktivnu medicinu rekao je da u Grčkoj nema dovoljno informacija o plodnosti i o lečenju neplodnosti.

Samo jedna žena od 10 žena zna da posle 35. godine postepno opadaju rezerve jajnih ćelija koja dostiže vrhunac posle 40. godine. Šanse da žena zatrudni posle 40. godine su između 30 i 50 odsto, dok je u stvarnosti između 3 i 5 odsto.

(Telegraf.rs)

Video: Izbio požar u Kuvarasu, Atici, evakuacija za obližnja područja: Grčka zahvaćena vatrenom stihijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    8. oktobar 2024 | 15:11

    Код нас је још горе, одлазе и стари људи из земље!

  • Blaki

    8. oktobar 2024 | 15:08

    Da nisu i to Tarabići prorekli 😂😂😂!

  • Migranti su spas

    8. oktobar 2024 | 14:32

    Svaka nacija se smanjuje ako nema svežih gena druge da se ukrste,zbog toga EU prima migrante da se nacije pomešaju.Srbiji su Kinezi dobrodošli jer imaju veliku reproduktativnu moć kao i Muslimani,Indijci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA