Njujorčanin nevin proveo 22 godine na robiji zbog ubistva, pa dobio veliku odštetu: Zatvor mi je spasao život

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kalvin Buari (53), bivši diler kreka kokaina u Bronksu, opisuje sebe kao mladog, upadljivog i budalastog. Međutim, 10. septembra 1992. godine završio je na robiji zbog ubistva dva brata, koje nije počinio.

Buari je u početku u zatovru održavao svoj stari stil života - dilera drogom. Ali onda je shvatio da mora da promeni svoj život ako želi da bude oslobođen i ostane van zatvora, prenosi "Dailymail".

"Odlazak u zatvor zbog ubistva koje nisam počinio mi je spasilo život. To je imalo efekat leptira na mene. Pre nego što sam otišao u zatvor, bio sam kao gusenica", rekao je on za CNN i nastavio:

"Onda, dok sam bio u zatvoru, morao sam da transformišem svoj život i pokušam da radim produktivnije stvari. Morao sam da vidim potencijal u sebi. To je bila moja faza preobraćanja. A sada kada sam napolju, osećam se kao da sam u fazi leptira".

Buari je počeo da diluje drogu nedugo nakon što je napustio školu u 10. razredu kako bi pomogao svojoj majci, koja je bila samohrani roditelj, sa računima.

Želja mladog čoveka za parom "Air Jordan" patika koje njegova majka nije mogla da priušti učvrstila je njegovu odluku da uđe u biznis. Dobio je patike koje je želeo, zajedno sa dva "BMW", "Rolex" satovima, zlatnim lančićima i dizajniranom odećom.

Ali ova odluka je imala svoje posledice. Njegovi rivali su navodno iskoristili priliku da mu pripišu ubistvo braće Elijaha i Salhadina Harisa kako bi preuzeli njegovu teritoriju. Braća su bila blizu ugla Istočne 213. ulice i Boksvud avenije kada su ubijena, na istom uglu gde je Buari prodavao drogu.

Mladić je osuđen na 50 godina robije, nakon što je odbio nagodbu koja bi mu dala trogodišnju kaznu. Kada je Buari odlučio da promeni svoj život u zatvoru, obratio se aktivistima i advokatima koji se bave slučajevima pogrešnih presuda.

Širok pristup internetu pružio mu je priliku da dobije diplomu opšteg obrazovanja 2007. i pohađa kurseve iz krivičnog prava. Tek 2017. njegova presuda je poništena nakon što su istupila tri svedoka. Jedan od njih je izjavio da je bio sa Buarijem danje niz ulicu kada su čuli pucnjavu.

Ovaj svedok, očigledno nije znao da je Kalvin uhapšen sve do pre nekoliko godina.

"Svaki put kada sam se približio tom zatvoru iz kojeg sam upravo izašao, bilo je to podsećanje da treba da budem na pravom putu. Jer ako ne, ono što me čeka je taj isti zatvor", dodaje Buari.

Od kada je pušten iz zatvora Kalvin Buari je započeo svoju preduzetničku karijeru. Osnovao je kompaniju "Ryderz Van Service" koja prevozi rodbinu do zatvora u Nju Džersiju i Njujorku. Takođe investira u nekretnine u Njujorku i Teksasu, a poseduje kuću vrednu milion dolara u predgrađu Hjustona.

Novopečeni biznismen je postigao nagodbu sa Njujorkom 2021. godine u iznosu od četiri miliona dolara nakon što je tužio grad i nekoliko zvaničnika za sprovođenje zakona. Dobio je nagodbu od 3,75 miliona dolara od države Njujork 2020.

(Telegraf.rs)

Video: Sve se desilo u sekundi: Lopovi uz dimne bombe opljačkali prodavnicu luksuzne odeće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA