Žena "Đavola iz Avinjona" dozvolila sudiji da pusti materijal u sudnici: "Neka vidi javnost kako me siluju"

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Rodžer Arata, francuski sudija, doneo je odluku da će video-snimci silovanja Žizel Pelikot, koju je muž 10 godina drogirao i silovao sa drugim muškarcima, biti prikazani na sudu, što je i ona sama odobrila.

"Ovo je jedinstveni slučaj, nemamo jedan dokaz silovanja, nego stotine. Žizel smatra da je ovaj šok potreban, kako niko od optuženih mogao da kaže: 'Nisam znao da je to bilo silovanje'", rekao je advokat Stefan Baboneau, piše AP.

Žizel (71) je postala simbol borbe protiv seksualnog nasilja u Francuskoj i insistirala da suđenje bude javno, protivno predlogu suda. Majka troje dece i baka sedmoro dece, hrabro se odrekla prava na anonimnost i javno je opisala užasnu izdaju koju joj je partner priredio u periodu od 2011. i 2020. godine.

Uz pomoć svog advokatskog tima je takođe tražila da se snimci prikažu javnosti, jer želi da slučaj posluži kao nacionalni primer.

Velika većina optuženih negira krivicu za silovanje, dok neki od njih čak tvrde da ih je njen suprug prisilio na polni odnos sa Žizel, na koji su pristali jer su bili prestravljeni.

Neki od muškaraca, optuženih za silovanje, tvrde da su verovali da je pristala na polni odnos ili da im je za taj čin pristanak njenog supruga bio dovoljan.

Advokatski tim ističe da je materijal izuzetno bitan u nastavku suđenja i da "govori sam za sebe".

Sudac Arata poništio je svoju raniju odluku da će se snimke prikazivati samo u određenim slučajevima i iza zatvorenih vrata. Dosad su novinari i javnost svaki put morali da napuste sudnicu, tokom prikazivanja video-snimaka.

(Telegraf.rs)

Video: Počela izgradnja kompleksa "Green line" na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA