Srbin ubio dizajnera Rols Rojsa pred njegovom kućom: Na ispitivanju izneo šok-tvrdnju!

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Uveče 12. jula, ubica se iznenada pojavio pred vratima dizajnera Rols Rojsa u Nemačkoj, pretukao ga i izbo na smrt. Ubistvo penzionisanog Iana Kamerona (74) jedan je od najneobičnijih slučajeva za bavarske istražitelje. Zbog ubistva je uhapšen državljanin Srbije.

Ian Kameron je godinama radio za BMW grupu, koja takođe poseduje i engleski luksuzni brend Rols Rojs. Živeo je sa suprugom u vili u Heršingu am Amerzeu u Bavarskoj.

Par je napadnut sredinom jula. Dok je žena, u strahu za svoj život, uspela da pobegne kod komšija i pozove hitne službe, pomoć je stigla prekasno za Iana. Umro je ispred svoje vile.

Nakon javne potere, Srbin (22), osumnjičen za zločin, uhapšen je u blizini Pariza. Otada je odeljenje za krivične istrage zaokupljeno jednim pitanjem: Zašto je Ian morao da umre?

Kako Bild saznaje iz pravnih krugova, osumnjičeni je tokom ispitivanja u Francuskoj rekao da su ga unajmili. Navodi se da je dao dalje izjave, koje, prema istražiteljima, nemaju smisla.

Prema informacijama Bilda, kancelarija javnog tužioca u Minhenu isključila je naručeno ubistvo u ovom slučaju. Sve indicije trenutno ukazuju na to da je u pitanju neuspela pljačka. Kaže se da je 22-godišnjak tragao za novcem žrtve.

"Optuženi još nije komentarisao navode u Nemačkoj. Očekujem da optužbe neće biti podignute do početka 2025. godine", rekao je javni tužilac Matijas Enzler za Bild.

Više nema sumnje da je mladi Srbin bio počinilac zločina. Prema informacijama Bilda, na odeći iz ranca pronađeni su DNK tragovi, koji pripadaju 22-godišnjaku.

Tokom zločina, osumnjičeni ubica je nosio crveni ranac, u koji je potom ubacio kamenje i bacio ga u jezero Amerze.

Srbina je na mestu zločina snimila nadzorna kamera. Nosio je odeću koja se nalazila u ovom rancu i Edeka robu. Pre napada nožem, snimljen je u supermarketu Edeka, 1,3 kilometra od kuće žrtve.

Policija je u šumi uspela da pronađe nož korišćen u zločinu.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA