Aviokompanija "Emirejts" zabranila putnicima da nose pejdžere i toki-voki aparate

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Aviokompanija "Emirejts" zabranila je putnicima da nose pejdžere ili toki-voki aparate na svim letovima za, iz ili preko Dubaija, navodi se u uputstvima za putovanja koja su danas objavljena.

Zabrana se odnosi i na prijavljeni i na kabinski prtljag, prenela je Al Arabija. Policija Dubaija će zapleniti sve zabranjene uređaje, ako ih pronađe.

Talas eksplozija pejdžera i toki-voki aparata pogodio je Liban u septembru dan za danom. U masovnim eksplozijama pejdžera ubijeno je 12 osoba, a hiljade su povređene.

U eksploziji toki-voki aparata koje su koristili boraci Hezbolaha, poginulo je 20 ljudi, a ranjeno više od 450. Vodeći avioprevoznik u Dubaiju, takođe, je objavio informacije o letovima za i iz Jordana, Iraka, Irana i Libana.

"Emirejts" će od nedelje nastaviti da leti za Aman, svi letovi za i iz Iraka i Irana ostaće otkazani do ponedeljka, dok će letovi za i iz Bejruta ostati otkazani do 15. oktobra.

Zabrinutost zbog eventualnog izbijanja šireg sukoba na Bliskom istoku navela je međunarodne aviokompanije da obustave letove za region ili da izbegnu prolazak kroz vazdušni prostor u tom području.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stotine boraca Hezbolaha povređeno nakon eksplozija pejdžera u navodnom izraelskom napadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA