Izrael Iran rakete napad Foto: Profimedia/AFP/Menahem Kahana

Uživo Nikad jači napad na Bejrut, grad je u plamenu: Meta je novi vođa Hezbolaha?

 
Ekipa Sveta
Ekipa Sveta
 
 ≫ 
  • 0

Činjenice

  • Benjamin Netanijahu će naterati Iran da plati "visoku cenu" za napad na Izrael
  • IDF potvrdio smrt "desne ruke" Jahje Sinvara i drugih zvaničnika Hamasa
  • Sprečen navodni napad na izraelsku vojnu bazu
  • Brojne svetske avio-kompanije suspendovale letove zbog tenzija na Bliskom istoku
  • Danas sahrana Hasana Nasralaha

Uživo

Najnovije
09:29

Izraelska vojska pozvala na evakuaciju još više od 20 gradova na jugu Libana

Izraelska vojska upozorila je jutros stanovnike 37 sela i gradova na jugu Libana da se odmah evakuišu i krenu severno od reke Avali.

"Radi vaše bezbednosti, morate odmah evakuisati svoje domove. Svako ko je u blizini operativaca Hezbolaha, njihovih objekata ili njihovog oružja, izlaže sebe riziku", izjavio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avičaj Adri.

On je naveo na platformi X da izraelska vojska nema nameru da naudi libanskom stanovništvu, već samo militantnoj grupi Hezbolah, kao i da im radi njihove bezbednosti naređuje evakuaciju severno od reke Avali.

"Očekuje se da će svaka kuća koju Hezbolah koristi za svoje vojne potrebe biti meta. Odmah se evakuišite iz svojih domova. Budite oprezni, zabranjeno vam je da idete na jug. Bilo koji pravac na jug može vas dovesti u opasnost", upozorio je Adri.

08:36

Granični prelaz između Libana i Sirije, Masnaa, blokiran nakon izraelskog napada

Granični prelaz između Libana i Sirije, Masnaa, blokiran je nakon izraelskog napada izvedenog jutros u blizini tog prelaza, jer je oštećen put kojim se ljudi iz Libana evakuišu u Siriju zbog napada Izraela, izjavio je libanski ministar saobraćaja Ali Hamijeh.

On je rekao za Rojters da se napad dogodio unutar libanske teritorije u blizini graničnog prelaza i da je napravio krater širine četiri metra.

08:27

Izraelska vojska: Iz Libana ispaljeno više od 20 raketa na oblast Haife i Galileje

Izraelska vojska je saopštila da je u proteklih sat vremena iz Libana prema oblasti Haife ispaljeno oko 20 raketa.

Vojska navodi da je većina projektila presretnuta, a da su drugi pogodili nenaseljeno područje, prenosi Tajms of Izrael.

Rakete su ispaljene i prema oblasti Galileje, a one su takođe presretnute ili su pogodile nenaseljena područja, navodi se u saopštenju.

Izrael izvodi vazdušne napade na, kako je naveo, položaje Hezbolaha u Libanu, a 1. oktobra počeo je kopnene operacije u južnom Libanu.

07:28

Hamnei predvodi molitvu i drži propoved u Teheranu

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei predvodiće molitve petkom i održati javnu propoved koja bi mogla da rasvetli planove Teherana nakon masovnog raketnog napada na Izrael.

Hameneijeva retka propoved u petak, prva u skoro pet godina, dolazi tri dana pre godišnjice početka rata između Izraela i Hamasa u Gazi, koji je počeo napadom palestinske militante grupe na Izrael 7. oktobra.

Ajatolah, koji ima najviši autoritet u Iranu, predvodiće muslimane u molitvi u džamiji Imam Homeini u centru Teherana, prenosi Al Džazira.

07:25

Mediji: Danas sahrana lidera hezbolaha Hasana Nasralaha

Sahrana ubijenog lidera libanskog pokreta Hezbolah Hasana Nasralaha biće održana danas, u petak, objavio je danas iranski Sabrin Njuz, citirajući neimenovani specijalni izvor.

Portal nije objavio detalje o vremenu i mestu sahrane, kako je naveo, mučenika Nasralaha, koji je ubijen u ciljanom izraelskom vazdušnom udaru na stambena područja Bejruta prošlog petka.

Hassan Nasrallah Hasan Nasralah Foto: Shutterstock
07:01

Eksplozije u Bejrutu

Ogromne eksplozije zabeležene su u Bejrutu, uz brojne izveštaje o borbenim avionima koji su viđeni iznad libanske prestolnice, dimu koji se podigao i vatri koja se širi predgrađem.

Rojters je objavio da je niz glasnih eksplozija odjeknuo u blizini bejrutskog aerodroma.

The massive explosions from successive airstrikes were heard over a large area in Beirut; reporters say it was one of the loudest explosions in some time. pic.twitter.com/QQLAuBcy4a— ILRedAlert (@ILRedAlert) October 3, 2024

Novinar agencije Timur Azhari podelio je video za koji navodi da prikazuje poslednje napade, za koje je rekao da su izgledali snažnije od izraelskih napada prošlog petka u kojima je ubijen vođa Hezbolaha Hasan Nasralah.

06:55

Rastu tenzije

Izrael se sprema za osvetu Iranu, koji je nedavno pokrenuo veliki vojni napad na tu zemlju. Nastavljaju se žestoki sukobi vojske Tel Aviva i militantne grupe Hezbolah u Libanu, a usledio je i napad za koji se sumnja da je najjači do sada.

Ogromne eksplozije zabeležene su u Bejrutu, uz brojne izveštaje o borbenim avionima koji su viđeni iznad libanske prestolnice, dimu koji se podigao i vatri koja se širi predgrađem. Stanovništvo je pozvano na evakuaciju.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je ranije rekao da je Iran napravio "veliku grešku i da će platiti za to".

U međuvremenu, izraelska vojska je tokom noći izvela nove vazdušne napade u Bejrutu na ciljeve Hezbolaha nakon što je upozorila stanovnike da se isele iz predgrađa na jugu gde je grupa prisutna.

Video: Kiša izazvala poplave i odrone, grad blokiran: Dramatični snimak iz Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA