Albanski opozicioni poslanici protestovali u Parlamentu, zapalili figuru Edija Rame: Haos u Tirani

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Poslanici albanske opozicije protestovali su danas u Parlamentu, paleći figure političara, a potom su se i sukobili sa obezbeđenjem, nakon što je njihov kolega Ervin Salijanji osuđen na zatvorsku kaznu zbog klevete.

Poslanici konzervativnih demokrata koji su pozvali na bojkot današnje sednice pokušali su da blokiraju ulaz u salu svojim kolegama iz vladajuće Socijalističke partije, prenosi AP.

Salijanji je 2018. godine tražio ostavku tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova zbog optužbi da je ministarov brat vršio ilegalne radnje, što se kasnije pokazalo netačnim.

Demokrate su u ponedeljak prekinule sednicu parlamenta, rekavši da je osuda Salijanjija politički motivisana i pozvali su na proteste u Tirani.

Poslanici su se danas posvađali sa obezbeđenjem i spalili su figuru premijera Edija Rame i ministra unutrašnjih poslova Fatmira Džafaja.

Nakon što nisu ušli u salu, opozicioni poslanici su prekinuli protest, a socijalisti su zaključili sednicu i otišli. Demokrate dugo optužuju Ramu za zloupotrebu vlasti. Edi Rama vodi socijaliste od 2005. godine i trenutno je u trećem premijerskom mandatu.

U Albaniji bi naredne godine trebalo da budu održani parlamentarni izbori.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Edi Rama: Moramo da prestanemo sa ovim istim starim sra*ima iz prošlosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA