Avion se zapalio tik pre poletanja u Italiji: Skoro 200 putnika hitno evakuisano toboganima na naduvavanje

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Avion kompanije "Rajaner" - let FR8826 - zapalio se kada je trebalo da napusti aerodrom Brindisi u Italiji, zbog čega je aktiviran tobogan na naduvavanje kako bi se putnici evakuisali zbog vanredne situacije.

Let "Rajanera" bio je spreman za poletanje na aerodromu Brindizi u Italiji kada su plamenovi izbili iz motora. Vatrogasci su brzo reagovali, avion je prekinuo polazak, a 184 putnika evakuisano je pomoću naduvanog tobogana.

"'Aeroporti di Puglia' saopštava da je zbog problema s avionom koji je bio spreman za polazak bilo neophodno zatvoriti aerodrom Salento u Brindiziju. Problem, koji se dogodio kada je avion već bio poravnat za poletanje, zahtevao je evakuaciju putnika putem hitnih tobogana", saopštio je portparol aerodroma.

"Sve operacije su sprovedene uz maksimalnu bezbednost po putnike i posadu. Putnici su već na aerodromu, gde im osoblje 'Aeroporti di Puglia' pruža pomoć. Tehničari kompanije rade na neophodnim intervencijama kako bi aerodrom pripremili za proveru ispravnosti piste i nastavak rada", zaključuje se u saopštenju.

Posada je videla dim koji izlazi iz motora dok se avion pripremao za poletanje, nakon čega je sprovedena hitna procedura. Nema izveštaja o značajnim povredama.

Portparol kompanije "Rajaner" rekao je: "Let FR8826 iz Brindizija za Torino kasnio je jutros nakon što je kabinsko osoblje primetilo dim spolja na avionu. Putnici su bezbedno evakuisani i vraćeni u terminal autobusom. Iskreno se izvinjavamo putnicima pogođenim ovim kašnjenjem, zamenski avion će obaviti let FR8826 iz Brindisija za Torino kasnije jutros."

"Rajaner" i "Britiš ervejz" su među nekoliko avio-kompanija koje koriste aerodrom, koji obično opslužuje više od tri miliona putnika svake godine.

Ova drama se dogodila nakon što su se "sve četiri" gume aviona kompanije "Rajaner" probušile prilikom sletanja na aerodrom 'Orio al Serio' u Bergamu, blizu Milana, u utorak. Dramatične slike prikazuju putnički avion bez guma i sa metalnim točkovima koji su strugali po pisti.

Sletanje i polasci bili su obustavljeni na aerodromu zbog incidenta. Svedoci koji su bili na drugom letu izjavili su da im je njihov pilot rekao da se incident dogodio zbog "lošeg sletanja", mada to nisu potvrdili ni avio-kompanija ni aerodrom.

(Telegraf.rs)

Video: Avion prinudno sleteo na autoput, vozači kočili u čudu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA